fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 23 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Fins al 9 de maig es pot demanar el vot accessible per a les eleccions municipals -Serveis- 23/04/2019

Els electors invidents poden sol·licitar a l'Ajuntament, fins al 9 de maig, el kit de vot accessible en Braille, tal com proposava la moció aprovada al Ple de març per a la instauració d'un sistema que garanteixi a les persones invidents exercir el seu dret a vot secret a les eleccions municipals. La moció va ser presentada pel grup municipal d'ADecidim, a proposta de l'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC), la qual té engegada una campanya des de 2015 per al compliment efectiu del dret constitucional al vot secret ( art. 68.1 i 69.2 CE) per a les persones invidents i amb problemes de visió. La sol·licitud s'ha de fer a través d'una instància a l'OAC (C. de Balmes, 2).

Fins al 9 de maig es pot demanar el vot accessible per a les eleccions municipals -Imatge 1-

A la sol·licitud, l'elector haurà de fer constar el seu nom i cognoms, DNI, data de naixement, adreça postal, telèfon de contacte i declarar si coneix el sistema Braille. Amb les persones inscrites i les candidatures proclamades, l'Ajuntament s'encarregarà de demanar els kits a una impremta Braille. Els kits comptaran amb un sobre etiquetat en Braille per cada partit que es presenta a les eleccions municipals, amb una butlleta de les aprovades per la Junta Electoral (JE) a dins, més un sobre dels aprovats per la JE. També inclourà unes instruccions en Braille en castellà i català que expliquin la manera d'utilització del kit.

El 26 de maig, el personal de l'Ajuntament present en cada col·legi electoral on hagi de votar un invident sol·licitant del vot accessible, lliurarà els kits a les persones inscrites i es garantirà un espai perquè puguin exercir el seu dret a vot de forma secreta.

NP/ A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal