fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Els projectes de millora d'il·luminació i accessibilitat, els més votats per la ciutadania -Serveis- 05/04/2019

Un cop tancat el període de votació dels projectes finalistes dels pressupostos participatius 2019, del resultat de les votacions es desprèn que la ciutadania ha apostat per aquells projectes relacionats amb la millora de la l'enllumenat i l'accessibilitat a diversos punts del municipi, així com per la pràctica esportiva i el lleure. 'Més llum, més seguretat', 'Accessibilitat per tothom' i 'No més por als Pinetons', han estat els tres projectes més votats. Més de 300 alumnes de 4t d'ESO i d'Emprenedoria de 3r d'ESO dels instituts públics i concertats de Ripollet han participat en aquesta tercera edició.

Els projectes de millora d'il·luminació i accessibilitat, els més votats per la ciutadania -Imatge 1-

En total, a través de participa.ripollet.cat, van votar un total de 260 persones, entre el 4 i el 24 de març. Una participació bastant inferior a la de les dues anteriors edicions, donat que l'equip de govern va suspendre la publicitat i la itinerància de l'exposició dels projectes finalistes, desprès de la denúncia de C's a la Junta Electoral. Aquest interferència també ha fet suspendre temporalment el citat espai web.

Quant al nombre de projectes que es portaran a terme, serà la comissió tècnica dels pressupostos participatius la que es reunirà properament per tal de decidir si són 8 o 9 els projectes que finalment es poden finançar amb els 300.000 euros de la partida destinada a tal efecte.

Projectes per ordre de votació:

1. Més llum, més seguretat (141 vots)
63.000 €
Ampliar i millorar l'enllumenat al carrer de Barberà del Vallès i la ctra. de l'Estació, per una millor seguretat de vianants, ciclistes i patinets.

2. Accessibilitat per a tothom (135 vots)
12.000 €
Adaptar la Baixada dels Corbs, al nucli antic, amb la construcció d'una rampa per a persones amb mobilitat reduïda.

3. No més por als Pinetons (120 vots)
15.000 €
Incrementar l'enllumenat públic d'algunes zones del parc dels Pinetons que queden a les fosques. Amb fanals amb sensor de moviment per tal de contribuir a l'estalvi energètic.

4. "Chorro 2.0" parc per a totes les edats (97 vots)
30.000 €
Col·locar nou mobiliari urbà, nous punts de llum alimentats per plaques solars a la zona de les taules, que quedaria coberta, punt de càrrega de mòbils i d'aparells electrònics. També es col·locarien elements esportius per practicar el tenis taula i màquines per a fer exercici, també per persones amb diversitat funcional.

5. Il·luminació al Camí de la Serra (88 vots)
63.000 €
Millorar l'enllumenat del Camí de la Serra, instal·lant balises, d'un metre d'alçada, per il·luminar i oferir més seguretat a les persones que hi transiten.

6. Mou-te! (69 vots)
15.000 €
Remodelar la sala de música i ball del Centre Cultural, amb la instal·lació de parquet específic per a practicar la dansa. També un nou sistema de so i pintat de la sala.

7. Màquines esportives al parc del riu Ripoll (67 vots)
20.000 €
Col·locació d'aparells per a fer esport al costat de la zona de pícnic del parc del riu Ripoll. Permetrien la pràctica esportiva a l'aire lliure, a totes les edats.

8. Reciclatge d'aparells electrònics (66 vots)
6.000 €
Col·locar contenidors especialitzats per a la recollida dels aparells electrònics que ja no es fan servir: ordinadors, mòbils, càmeres de fotos, planxes del cabell, etc. Estarien ubicats als instituts de Ripollet.

9. Reforma del parc d'Anselm Clavé (65 vots)
75.000 €
Millora i adaptació a persones amb diversitat funcional. Nou terra de cautxú i nous jocs infantils i pintat.

10. Millores al passatge Cot (58 vots)
36.000 €
A la confluència del carrer de Sant Enric amb el passatge Cot, nou enllumenat, reparació del paviment existent, nou mobiliari urbà i un mural contra la violència de gènere.

11. Parc esportiu al Camí de la Serra (50 vots)
50.000 €
Ampliar l'espai per a fer esport a l'aire lliure existent posant aparells de gimnàstica per a joves.

12. #carregaalcarrer - Carregadors públics (46 vots)
20.000 €
Punt de carregadors per a diferents mòbils a parades de bus. Es podran utilitzar quan es disposi de menys del 15% de bateria.

13. Nou camp de futbol de gespa al Poliesportiu (38 vots)
50.000 €
Construir un nou camp de futbol 7 de gespa d'ús lliure, al costat de la pista d'atletisme, perquè també puguin jugar a futbol les persones que no pertanyen a cap club.

NP/A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal