fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
La PAH endega una campanya contra la criminalització de l'ocupació -Societat- 03/04/2019

La PAH ha endegat una campanya contra la criminalització de l'ocupació, anomenada "Viure no és delicte". Ho ha fet amb una roda de premsa davant del Centre Cultural, on estaran repartint fullets tot el matí. L'acte ha començat amb la lectura del manifest, on han anunciat que la campanya es farà a arreu de Catalunya i es faran actes informatius i repartiment de fullets, a més de denunciar aquells partits polítics que "facin servir la criminalització de l'ocupació com a moneda política".

La PAH endega una campanya contra la criminalització de l'ocupació -Imatge 1-

El manifest argumentava que "només un 1,3% del parc d'habitatge està destinat a fins socials, que es correspon a 3 habitatges de lloguer social per a cada 1000 habitants, essent així el país de la UE amb menys oferta". També parlava dels habitatges buits, "un 11,6%, que es corresponen a 448.000 habitatges". Amb l'augment dels preus dels pisos i la "dificultat de les administracions per donar solucions habitacionals", defensen aquelles persones que no poden pagar el lloguer i es veuen obligats a ocupar habitatges.

L'incís és important: "Volem que tothom entengui que no estem parlant de pisos de particulars. El 82% d'habitatges ocupats a Catalunya són de bancs i fons voltor, i el 93% de les persones que ocupen estan per sota del llindar de la pobresa. La realitat de l'ocupació és que és l'única alternativa per a milers de persones que només intenten tenir un sostre on viure. Ja n'hi ha prou de la frase 'te'n vas de vacances i quan tornes pot ser que t'hagin ocupat la casa'".

D'aquesta manera, la campanya defensa només l'ocupació de pisos que pertanyin a bancs i grups d'inversió, i ho fan a través de canals oficials. "Qualsevol persona pot anar al registre de la propietat i comprovar a qui pertany un habitatge. Ningú pot dir que fem cap mena de trampa per saber aquesta informació".

Finalment, anuncien que lluitaran contra la criminalització de l'ocupació: "Partits polítics, entitats financeres i mitjans de comunicació pretenen criminalitzar la pobresa amb mentides i manipulacions. Volen relacionar pobresa i delinqüència, ocupació i màfia, drogues i mala convivència, quan ells són els principals responsables d'aquest sistema que ens condemna a la misèria. Denunciarem a aquells que facin servir l'ocupació com a moneda política".

A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal