fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Diverses modalitats per practicar el català a Ripollet -Cultura- 01/04/2019

Durant el curs 2018-2019 l'Oficina de Català (OC) de Ripollet ha impulsat diverses propostes per tal d'adaptar-se a les necessitats de les persones de la població que volen reforçar l'ús del català oral. En primer lloc, el passat mes de novembre van començar 10 parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua. Aquestes parelles es troben 1 hora a la setmana, on volen i quan volen, i conversen de manera distesa i amena tot fent un cafè o una passejada. Les parelles es gestionen des de l'Oficina de Català però és cada parella la que decideix el dia i l'hora de la setmana que es veuran per fer la xerrada.

Diverses modalitats per practicar el català a Ripollet -Imatge 1-

En segon lloc, i com a novetat d'aquest curs, s'ha impulsat un grup de conversa conduït per una persona voluntària. Es tracta, doncs, d'un grup de 7 o 8 persones que es troben els dimarts d'11 h a 12 h a l'aula de català del Centre Cultural. La Teresa Puig, la voluntària, és la primera vegada que condueix un grup i en fa una valoració positiva.

Per acabar, fruit de la relació entre l'Oficina de Català i La Gresca, ja fa un parell d'anys que l'entitat ripolletenca organitza un grup de conversa conduït, també, per persones voluntàries. Actualment són 9 persones al grup (3 voluntàries i 6 aprenentes). Es troben els dilluns de 10 h a 11 h al Centre d'Esplai La Gresca.

Les persones de la població que vulguin llançar-se a parlar en català, ja sigui amb una parella lingüística o amb un grup de conversa, poden adreçar-se a l'Oficina de Català (Centre Cultural, 1a planta), al Centre d'Esplai La Gresca (Carrer Ntra. Sra. dels Àngels, 15) o bé enviar un Whatsapp al telèfon 637388189.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal