fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
Acords del Ple Municipal del 28 de març de 2019 -Plens- 29/03/2019

El Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de 28 de febrer de 2019, va decidir rebutjar el punt principal de l'odre del dia, el Pla d'ordenació de Recursos Humans de l'Ajuntament de Ripollet i els seus organismes autònoms. La regidora de Recursos Humans de l'Ajuntament de Ripollet, Pilar Castillejo, va ser l'encarregada de presentar el Pla, que s'ha estat gestant des de febrer de 2018 i ha comptat amb "l'àmplia participació" de treballadors i personal tècnic de l'Ajuntament i sindicats.

Acords del Ple Municipal del 28 de març de 2019 -Imatge 1-Acords del Ple Municipal del 28 de març de 2019 -Imatge 2-Acords del Ple Municipal del 28 de març de 2019 -Imatge 3-Acords del Ple Municipal del 28 de març de 2019 -Imatge 4-

La regidora va argumentar que l'ajuntament compta amb molt poc personal per al seu funcionament adequat, cosa que provoca una sobrecàrrega de feina. Per millorar aquesta situació, Castillejo va expressar que el Pla de Recursos Humans busca "simplificar les estructures de l'ajuntament, construir projectes horitzontals i transversals, i adaptar-se a una esperada onada de jubilacions anticipades". Això implicaria "una desaparició de llocs de treball existents i la creació de llocs nous més polivalents" el que es tradueix en una inversió econòmica de 423.000 €.

El rebuig d'aquest punt va venir de l'abstenció de la regidora no adscrita, Mònica Laborda, el vot a favor de la portaveu d'Esquerra Republicana, Lurdes Serra; l'abstinència del portaveu del PDeCat, Xavier Peñarando; i els vots en contra del portaveu del Partit Popular, Víctor Diéguez; el portaveu del Partit dels Socialistes, Luís Tirado; i el portaveu de Ciutadans, Josep Gabarra.

Peñarando va agrair la naturalesa exhaustiva de l'informe, però també va expressar el seu desacord pel que fa al moment triat per presentar la moció, que segons ell, "demostra contradiccions al govern municipal". També va ser la queixa de Diéguez, que va lamentar "la incongruència amb el calendari". El portaveu del Partit dels Socialistes, Luís Tirado, va tancar la crítica al·legant que el document té "llums i ombres", que el "següent govern sabrà aprofitar" i que "falten aclarir moltes dades abans de poder executar el projecte".

Castillejo va replicar que la naturalesa del Pla "no és política", sinó que es tenia en compte "l'estat dels recursos humans de l'Ajuntament". La regidora va apuntar que segons la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Ripollet "hauria de comptar amb entre 350 i 400 treballadors, dels quals ara només compta amb 246", una situació que, segons ella, "ve del govern del PSC".

Pel que fa a les mocions, es van portar a votació la del Partit Popular contra les plagues al municipi (R/E 2019/3504) i dues de Decidim, per garantir el dret a vot secret a les Eleccions Municipals a les persones invidents (R/E 2019/4727) i en suport a la despenalització de l'eutanàsia (R/E 2019/4728).

La moció sobre plagues d'insectes del Partit Popular es va rebutjar amb els vots a favor de la regidora no adscrita, Mònica Laborda i Ciutadans, l'abstenció del PDeCat, i els vots en contra del PSC i el govern de Decidim. El portaveu del PP, Víctor Diéguez, va defensar la proposta, que demanava, entre altres, atorgar subvencions a les comunitats de veïns i crear una campanya de control de plagues.

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans, Josep Gabarra, va recordar que una actuació de control de plagues demana una acció exhaustiva, per tal de que no hi quedin reductes on es puguin tornar a reproduir. El regidor de Salut Pública, Oriol Mor, va replicar que l'Ajuntament ja ha activat un nou contracte pel control de plagues aquest 2019.

Tot seguit es va presentar la primera moció del govern de Decidim, que demanava la instauració d'un sistema que garanteixi a les persones invidents el seu dret a efectuar el vot secret. La proposta es va aprovar per majoria absoluta. Xavier Peñarando va demanar si aquesta garantia es faria efectiva també a les eleccions estatals, al que el regidor de Mobilitat, Fran Sánchez, va respondre que es traslladaria la proposta a l'Associació Catalana per a la Integració del Cec.

La segona moció, de suport a la despenalització de l'eutanàsia també es va aprovar, en aquest cas amb els vots a favor de la regidora no adscrita, PDeCat, ERC i PSC, i l'abstenció del Partit Popular i Cs. La regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, va ser l'encarregada de presentar la moció i va voler agrair el suport. El portaveu de Cs, Josep Gabarra, va voler aclarir la seva posició respecte al tema, "que no pretén obstaculitzar el debat però demana regular l'eutanàsia abans de legalitzar-la".

Finalment, durant el torn de precs i preguntes, l'Alcalde de Ripollet, José M. Osuna, va anunciar que la Diputació de Barcelona ha atorgat a Ripollet 1.700.000€ per al Pla d'Acció dels polígons industrials.

AB



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal