fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
Acords del Ple Municipal del 31 de gener de 2019 -Plens- 01/02/2019

El Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de 31 de gener de 2019, va formalitzar l'aprovació definitiva del Codi Ètic i de Bon Govern de l'Ajuntament de Ripollet i Patronats. No es va aconseguir, però, aprovar el punt principal de la sessió: la modificació de pressupostos d'aquest mes de gener, que incloïen l'increment salarial del personal administratiu d'un 2,5%, rebaixava l'edat de jubilació de la policia local fins als 60 anys amb dret a pensió completa, un increment de la partida del contracte del servei d'atenció domiciliària, el nou servei de l'escola de música municipal, el pla anual de control financer i el contracte de neteja viària, entre d'altres.

Acords del Ple Municipal del 31 de gener de 2019 -Imatge 1-Acords del Ple Municipal del 31 de gener de 2019 -Imatge 2-Acords del Ple Municipal del 31 de gener de 2019 -Imatge 3-Acords del Ple Municipal del 31 de gener de 2019 -Imatge 4-Acords del Ple Municipal del 31 de gener de 2019 -Imatge 5-

L'encarregada de presentar aquesta moció va ser la regidora d'Hisenda, Pilar Castillejo, que va justificar aquests canvis amb uns majors ingressos per part de l'Estat (435.000 €), els ingressos per les inscripcions a l'Escola de Música (35.000 €), una part important de la reducció de les partides que es destinaven a crèdits i la donada de baixa de serveis que ja s'han executat el 2018.

El resultat negatiu es va aconseguir amb els vots a favor de Decidim i Esquerra Republicana, l'abstenció de la regidora no adscrita Mònica Laborda, i els vots en contra de PdCat, PP, PSC I Ciutadans. Peñarando va lamentar la "falta de diàleg del govern de Decidim", i va demanar més negociacions per a arribar a acords positius. PP va jutjar l'ús de la modificació com "el pitjor dels casos", per barrejar diversos temes, en comptes de presentar uns pressupostos nous per al 2019.

El portaveu de C's, Josep Gabarra, es va posicionar en contra de qualsevol nova modificació de crèdits, i Luís Tirado, que és portaveu del PSC, va reclamar que s'hagués hagut d'estar votant els nous pressupostos en comptes de fer modificacions. Castillejo va replicar que, davant de la campanya municipal, seria impossible arribar a un acord pels pressupostos del 2019, i posava a les mans de la oposició les conseqüències del vot negatiu.

El següent punt del dia va ser l'increment de la massa salarial del personal administratiu de l'ajuntament en un 2,25%, que es va aprovar per unanimitat, però com que estava dins de la modificació de pressupostos, quedava pendent per aprovació en una ocasió posterior. El punt número 5 de la sessió va ser la modificació de crèdits del Patronat Municipal de Cultura.

El regidor de Cultura, Oriol Mor, va parlar del costum d'atorgar un pressupost a associacions que celebressin anys en múltiples de 5, com és el cas aquest any de l'Associació d'Espectadors del Teatre Mercat Vell, l'Agrupació Fotogràfica Cerdanyola-Ripollet, i Ripollet Costums i Tradicions. La proposta de Cultura va ser incrementar aquest pressupost de celebració fins als 13.000 €, una proposta que es va aprovar amb els vots positius de Decidim, PdCat, Esquerra Republicana i PP, l'abstenció de la regidora no-adscrita Mònica Laborda i C's, i la negativa del PSC.

En acabat, es va procedir a les mocions, que en aquest cas van ser tres, dues del grup de Ciutadans i una d'urgència, presentada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Ripollet. La primera moció del grup taronja va ser l'obertura del pati del darrera de la torre de l'Argentera com a espai públic, que es va aprovar amb el vot positiu de la regidora no-adscrita Mònica Laborda, PP, PSC i Decidim, i l'abstenció de PdCat I Esquerra Republicana. El regidor de Patrimoni, David Fontanals, va voler agrair aquesta proposta, que segons ell, anava en la línia política del govern municipal. El regidor de C's, Javier Tàpia, també va voler celebrar el resultat, sense oblidar la proximitat de les eleccions municipals.

La segona moció, que demanava el rebuig municipal contra un hipotètic indult als polítics independentistes presos, per contra, es va menystenir, amb el vot negatiu de la regidora no-adscrita, PdCat, Esquerra Republicana, PSC i Decidim, I el vot positiu del PP.

Finalment, va arribar el torn de la tercera moció, que va estar presentada per una representant de la PAH, que va denunciar la situació urgent de crisi de l'accés a l'habitatge, i va reclamar l'ampliació del parc social fins al 15% l'any 2029 a tota Espanya, i en concret a Ripollet fins al 30%. La proposta es va aprovar amb el vot de tots els partits polítics excepte el PP, que es va abstenir. La regidora d'Habitatge, Reyes Muñoz, va admetre que no existeix un parc públic d'habitatge social, però que ja s'ha redactat un projecte d'equipaments que inclouria 85 habitatges de protecció oficial. No obstant, la regidora es lamentava de no tenir els recursos necessaris, que han d'atorgar les administracions de l'Estat i la Generalitat.

Tot seguit va tenir lloc el torn de precs I preguntes, amb l'especial intervenció de les AMPA de les escoles Enric Tatché, Francesc Escursell, Josep Maria Ginesta, Anselm Clavé, Gassó i Vidal, i Tiana de Riba. Com ja havíem avançat en aquest mitjà, les AMPA van voler felicitar a les escoles d'El Martinet i Els Pinetons per haver aconseguit la seva demanda dels instituts-escola, però també van voler transmetre la seva preocupació per l'adjudicació de pressupostos per a la construcció de la nova escola de música i la cessió de diferents espais per donar lloc a la demanda d'ampliació d'aquests nous centres. Les AMPA temen que no quedin diners per partides de millora i condicionament de la resta d'escoles públiques i subvencions de casals d'estiu i programes culturals infantils. El regidor d'Educació, Oriol Mor, va admetre que el projecte dels instituts-escola està en la seva fase inicial, i que no tenien respostes immediates per a les inquietuds de les AMPA.

Tot i això, va voler tranquil·litzar a les famílies, assegurant que estaven treballant estretament amb el conseller d'Educació per resoldre-les, i les hi va agrair la seva participació i el seu activisme pels drets i l'educació dels infants. L'Alcalde de Ripollet, J.M. Osuna, va assegurar que no hi hauria cap impacte negatiu als pressupostos de manteniment i inversió que es dediquen als altres centres, i va assegurar que la creació dels instituts-escola "no és suficient" per adequar la situació educativa de Ripollet, fet pel qual, seguiran treballant per millorar-la.

A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal