fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 18 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
El grup parlamentari de Cs demana la millora del serveis per a la gent gran de Ripollet -Política- 30/01/2019

El Grup Parlamentari de Ciutadans (Cs) ha presentat una proposta de resolució per a millorar l'atenció a la dependència a Ripollet, reclamant al Parlament que insti a la Generalitat perquè "s'augmentin el nombre de places residencials públiques o concertades per a la tercera edat i les places en centres de dia i habitatges tutelats" en el municipi.

El grup parlamentari de Cs demana la millora del serveis per a la gent gran de Ripollet -Imatge 1-
Segons es recull en una nota de premsa, la diputada de C's, Noemí de la Calle, ha assenyalat que "és necessari afrontar el progressiu envelliment de la població amb polítiques que garanteixin els serveis necessaris perquè les persones majors en situació de dependència visquin amb la dignitat que mereixen". Noemí de la Calle ha recordat que la mesura també respon a la reivindicació de l'Associació Club de Jubilats i Pensionistes de Ripollet i que "l'entitat va impulsar una moció que ja va obtenir un ampli consens entre els grups polítics amb representació en el consistori". D'altra banda, la diputada ha insistit que "el Vallès Occidental és una zona d'alta prioritat, on falten recursos i existeix una alta demanda de places", segons es destaca en la programació territorial de serveis socials especialitzats 2015-2018, de la Direcció General de Protecció Social de la Generalitat.
Per això, Cs ha demanat que "es dissenyi un mapa complet dels recursos d'atenció a la dependència a la comarca, desenvolupant un pla per a completar les mancances que es detectin i establint un calendari per la seva entrada en funcionament en el menor temps possible". La diputada ha afegit que la iniciativa impulsada per la formació taronja contempla altres peticions com ara "actualitzar les ràtios de personal, millorar els mòduls econòmics i garantir les millores laborals dels professionals del sector". Finalment, el text planteja que la Generalitat signi amb l'Ajuntament de Ripollet "els convenis necessaris per a la cessió de solars o equipaments de titularitat municipal que permetin noves construccions o l'increment d'oferta de places per a aquestes persones amb dependència". També que "s'incrementi el número i les quantitats de les Prestacions Econòmiques Vinculades (PEV)" i que el Govern inclogui en els pròxims pressupostos els fons per a dur a terme totes aquestes mesures.
FOTO: pancarta de la manifestació per reclamar la residència del 24/11/16 (arxiu)



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal