fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El #CarnavalBestial 2019 estrenarà un nou Cabraboc -Cultura- 25/01/2019


Les regidories de Cultura i Patrimoni han presentat aquest dijous el programa del Carnaval 2019, que sota el lema #CarnavalBestial protagonitzarà l'agenda cultural local del 27 de febrer al 6 de març. Com a principals novetats, el regidor de Cultura, Oriol Mor i el de Patrimoni i Memòria Històrica, David Fontanals, han destacat la tornada a l'itinerari tradicional, el fi de festa de la rua amb els Rhythm 'n' Moyo, l'increment de les ajudes a les entitats participants i, especialment, l'estrena d'un nou Cabraboc, que s'ha encarregat al mateix autor de la Xamuskina i el Poll Foll.

El #CarnavalBestial 2019 estrenarà un nou Cabraboc -Imatge 1-El #CarnavalBestial 2019 estrenarà un nou Cabraboc -Imatge 2-El #CarnavalBestial 2019 estrenarà un nou Cabraboc -Imatge 3-El #CarnavalBestial 2019 estrenarà un nou Cabraboc -Imatge 4-

Nou Cabraboc
L'Ajuntament ha encarregat un nou Cabraboc, més actual i portable, a l'escultor Ramon Aumedes, del taller Sarandaca, qui també recentment va crear la Xamuskina -inspirada en els dracs de forja de la façana de Ca l'Argentera- i el popular Poll Foll. El nou Cabraboc mantindrà el caràcter de l'antic i les dues cares, però amb materials més resistents i una estructura més lleugera. La seva presentació serà el pròxim 27 de febrer, a la penjada al balcó de la ràdio i el Ball del Vell i la Vella, de Diables i Gitanes de Ripollet. La figura del Cabraboc, que ha acompanyat el Carnaval al llarg de les darreres tres dècades, serà exposat al CIP Molí d'en Rata. El Cabraboc va néixer els anys 80, fruit d'iniciativa de la CRAC, a la Comissió de Carnaval. Els darrers anys, el Cabraboc ha estat portat per Diables.

Tornada a l'intinerari original i altres canvis
La rua tornarà al seu recorregut tradicional, de Sarrià de Ter fins al parc de Gassó Vargas. A més, enguany les coreografies es faran en marxa, per tal d'agilitar el recorregut. Acabarà amb un final de festa, amb percussió a càrrec del Rhythm 'n' Moyo, després de la bona acollida de la batucada espontània que van muntar. L'any 2017 va haver-hi 18 comparses i 1.170 participants i l'any passat 20 comparses i 1.500 participants. Precisament per això, el regidor ha anunciat l'increment de les ajudes, a més de l'habitual cessió d'equips de so. D'altra banda, es mantindrà el ball jove, però sense concurs de disfresses, ja que darrerament havia perdut interès.
Els interessats en participar tenen fins al 15 de febrer per sol·licitar equip de so i fins al 22 de febrer per formalitzar la inscripció. Les bases del Carnaval estan al Centre Cultural i a ripollet.cat


RECORDANT EL CARNAVAL DE 2018














Icona Fitxer PDF - 1,12 Mb - ripollet-cul-carnaval-bases-2019.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal