fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
Generalitat i Ajuntament anuncien que Ripollet tindrà els dos instituts escola el curs vinent -Educació- 10/01/2019

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí les escoles El Martinet i Els Pinetons, acompanyat de l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna; del regidor d'Educació, Oriol Mor; del director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, i del director dels Serveis Territorials al Vallès Occidental, Jesús Viñas. Després de mantenir una reunió amb les direccions dels dos centres, personal docent i representants de les famílies, Generalitat i Ajuntament han anunciat que Ripollet tindrà els dos instituts escola El Martinet i Els Pinetons el curs vinent i que treballaran per ampliar l'oferta tant de Batxillerat com de formació professional al municipi, així com per aconseguir que "tots els centres de primària tinguin uns projectes educatius singulars", com ha destacat el conseller d'Educació. Es tracta, com ha afegit l'alcalde, "de reformular el mapa educatiu, enfortint el projecte al nostre municipi, dels 0 als 16 anys".

Generalitat i Ajuntament anuncien que Ripollet tindrà els dos instituts escola el curs vinent -Imatge 1-Generalitat i Ajuntament anuncien que Ripollet tindrà els dos instituts escola el curs vinent -Imatge 2-Generalitat i Ajuntament anuncien que Ripollet tindrà els dos instituts escola el curs vinent -Imatge 3-Generalitat i Ajuntament anuncien que Ripollet tindrà els dos instituts escola el curs vinent -Imatge 4-Generalitat i Ajuntament anuncien que Ripollet tindrà els dos instituts escola el curs vinent -Imatge 5-

"Hem hagut de prendre decisions en tots els camps, perquè la ciutat necessitava una empenta en el seu sistema educatiu", ha explicat Bargalló, qui també ha demanat el compromís d'entendre que tant el Departament com l'Ajuntament faran propostes, algunes d'elles provisionals, que requeriran "sacrificis de tothom".

Els instituts escola, una realitat pel curs 2019-20
El projecte de fer els dos instituts escola a Ripollet és una reivindicació que finalment serà una realitat gràcies a mesos de feina del Departament, l'Ajuntament, els centres educatius i les famílies. Un procés on també ha participat el grup d'ERC.

Quant a l'Institut escola El Martinet, es preveu que durant un any caldrà reutilitzar els espais actuals, fins que el curs 2020-21 ja estigui acabada l'obra nova que construirà la Generalitat a la part exterior de l'edifici actual. Actualment s'està fent l'estudi dels espais, per veure si la mateixa escola ja pot acollir el 1r d'ESO, tot i no descartar que es pugui instal·lar un mòdul.

Fer l'Institut escola Els Pinetons requerirà la readequació d'espais i prèviament caldrà utilitzar d'altres edificis municipals. Així, el curs vinent l'Ajuntament cedirà les instal·lacions de la Casa Natura, després de fer diverses visites amb arquitectes del Departament. En paral·lel, l'Ajuntament accelerarà els tràmits per a la construcció d'un nou edifici municipal, a la zona dels Pinetons, que acollirà l'escola de música i, provisionalment, els alumnes de l'Institut escola Els Pinetons. Aquest és un esforç que farà l'Ajuntament, donat que el Departament ja va anunciar que no podria assumir les dues noves construccions en un mateix municipi.

Més Formació professional i Batxillerat
L'Ajuntament també treballa amb el Departament l'ampliació de la Formació professional i de Batxillerat. Aquesta darrera proposta s'està treballant amb Serveis Territorials, amb l'objectiu de poder oferir el Batxillerat artístic, que actualment no existeix a l'oferta local. Així, els instituts escola aniran acompanyats "de l'ampliació de l'oferta de secundària per lluitar contra la massificació i la segregació, donant una oferta potent i amb una visió global", ha explicat l'alcalde.

NP/S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal