fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 23 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Suport institucional a la inclusió del col·lectiu trans -Serveis- 18/12/2018

La Regidoria de Polítiques LGTBI, juntament amb el Patronat Municipal d'Ocupació i l'Observatori contra l'Homofòbia, porta mesos treballant en el foment de l'ocupació per a les persones trans, un col·lectiu amb prop d'un 75% de desocupació. Aquesta és una de les línies de treball marcades al Pla Municipal LGTBI i uns dels compromisos de l'Ajuntament de Ripollet per a la igualtat d'oportunitats a la ciutadania. Així, s'està portant a terme un Pla d'acció amb el Servei Local d'Ocupació de Ripollet que recull accions positives per a facilitar la incorporació del col·lectiu trans al mercat laboral. El pla inclou informació i formació a les empreses, així com la incorporació del col·lectiu trans com un dels preferents en els criteris de puntuació per a processos selectius dels plans d'ocupació locals.

Suport institucional a la inclusió del col·lectiu trans -Imatge 1-

Els darrers dies, l'Ajuntament de Ripollet ha adreçat prop de 350 cartes a empreses locals, informant-les d'aquest pla d'acció, amb l'objectiu que el teixit empresarial esdevingui una peça clau en la millora de polítiques d'ocupació en l'àmbit LGTBI. A la carta se'ls adjunta dos cartells. El primer, com a acció de visibilitat i reconeixement de les persones LGTBI a la seva empresa i espais de feina. Una campanya que la Regidoria de Polítiques LGTBI ja va fer en l'àmbit del comerç i l'hostaleria local. El segon cartell informa del punt d'atenció LGTBI de Ripollet, on dóna servei l'Observatori Contra l'Homofòbia.

Jornada Translaboral
El PMO va participar els passats 9 i 10 de novembre a la primera Trobada per l'ocupació i la intermediació laboral de les persones trans. Concretament, una tècnica del departament va intervenir a la taula de treball 'Co-creació de polítiques laborals', on va explicar el treball que s'està fent des de Ripollet per promoure la integració laboral del col·lectiu trans i les polítiques anti-discriminatòries. I és que, a banda de treballar en la inserció laboral de les persones trans, també es vol construir un context més igualitari en els espais laborals, per a aquelles persones trans que ja tenen feina, però que poden tenir risc de patir discriminació en l'àmbit laboral.

Línies de treball LGTBI - Ocupació
Aquestes actuacions formen part de les línies de treball LGTBI en l'àmbit de Desenvolupament Econòmic. A més, durant el primer trimestre de 2019, el PMO preveu oferir a les empreses formació específica adreçada al personal de RRHH en matèria de diversitat afectiva, sexual i de gènere, en col·laboració amb l'Observatori. També està previst incorporar la línia RSE (Responsabilitat Social Empresa) dins de la tasca de prospecció d'empreses amb la detecció de bones pràctiques.

La darrera de les línies de treball és la promoció de polítiques laborals i anti-discriminatòries, especialment en els programes ocupacionals. En aquest sentit, el manual d'acollida per a personal treballador nou incorpora, dins l'apartat 'Pla d'Igualtat', informació sobre el Punt d'Atenció LGTBI. A més, durant el 2018, 41 persones de la plantilla municipal han rebut formació bàsica en LGTBI i igualtat de gènere.




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal