fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Ripollet és un dels 44 municipis catalans que obtenen la subvenció WiFi4EU -Serveis- 14/12/2018

La Comissió Europea ha publicat aquesta setmana la llista de municipis guanyadors de la subvenció de 15.000 euros WiFi4EU, en la que figura Ripollet. Es tracta de la primera convocatòria, que ha rebut més de 13.000 sol·licituds d'arreu de la Unió Europea, 500 de les quals són de Catalunya. Ripollet, com a un dels 44 municipis catalans guanyadors, rebrà 15.000 euros que destinarà a la infraestructura necessària per a poder instal·lar una xarxa wifi sense fils pública a espais oberts.

Aquesta xarxa s'instal·laria, inicialment, a punts on habitualment hi hagi una gran afluència de públic, sigui per la seva ubicació o per ser espais on s'organitzen esdeveniments culturals, socials o esportius. Una vegada signat el conveni per a la subvenció, l'Ajuntament disposarà de 18 mesos per a fer realitat el projecte.

Ripollet és un dels 44 municipis catalans que obtenen la subvenció WiFi4EU -Imatge 1-

Connexió wifi a qualsevol lloc d'Europa
La filosofia de WIFI4EU és que tot el món ha de poder connectar-se en espais públics en qualsevol lloc d'Europa independentment d'on visqui o quant guanya. És per això que la Comissió Europea vol promoure un accés de qualitat a Internet a través d'una xarxa WIFI als ciutadans i transeünts en espais públics com a parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de tota Europa a través de WiFi4EU, des dels ajuntaments i mancomunitats. En aquesta primera convocatòria, del conjunt de l'Estat Espanyol, hi ha hagut 218 municipis guanyadors, el que suposa que un 10% de les sol·licituds han estat beneficiades. La segona convocatòria es preveu fer el primer semestre de 2019 i la CE ja han anunciat que augmentarà el nombre de municipis beneficiaris.

RIPOLLET_SENSE_FILS
Actualment, a Ripollet hi ha un total de 13 punts a espais públics interiors. Es tracta de punts de cortesia, permanentment oberts, que l'Ajuntament va negociar dins el seu contracte de serveis de telecomunicacions. Actualment, està negociant la possibilitat d'instal·lar un altre, amb més abast, al Pavelló Joan Creus. Els punts actuals es troben ubicats als següents espais:

· OAC / Sala de Plens
· Casal Avis
· KFTI-Joventut-Educació
· PMO (vestíbul)
· Locals d'assaig
· Biblioteca Municipal
· PAME (consergeria)
· Pavelló Barneda
· PMC (vestíbul)
· Ajuntament de Ripollet. C. de Balmes, 2 (1a planta)
· CIP Molí d'en Rata (1a planta)
· MERCAT (centre)
· Oficines Dres Socials (sala d'espera)

NP/S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal