fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
En marxa la campanya de poda d'arbrat viari -Serveis- 12/12/2018

Aquesta tardor la Brigada de jardineria municipal ha iniciat la campanya de podes d'arbrat viari, que es preveu allargar fins a finals del mes de febrer. La campanya s'està concentrant només en els arbres que realment ho necessiten, ja que la Regidoria de Medi Ambient i Parcs i Jardins de Ripollet aposta per fer només les podes que siguin estrictament necessàries per al correcte desenvolupament i salut de les plantes, mantenint la biomassa correcta.

En marxa la campanya de poda d'arbrat viari  -Imatge 1-En marxa la campanya de poda d'arbrat viari  -Imatge 2-En marxa la campanya de poda d'arbrat viari  -Imatge 3-

La poda que s'està portant a terme consisteix a tallar les branques debilitades que presenten perill de trencar-se i a eliminar les branques mortes i els rebrots que no aportin una bona estructura als exemplars. La finalitat és sanejar i reequilibrar els arbres de manera que puguin créixer amb l'estructura que els és pròpia a l'espècie i així aconseguir una millora estètica i funcional, evitant les podes dràstiques que els debiliten i els fan més sensibles a plagues i malalties. També es tallen aquelles branques que interfereixen amb cables elèctrics, aquelles que poden penetrar a les finestres dels habitatges o produir molèsties a veïns, i les branques que puguin obstaculitzar el trànsit de vehicles.

Amb aquests criteris, es repassaran la majoria d'arbres del poble i es trauran aquells que estiguin en mal estat, com és el cas de dos arbres de l'avinguda Catalunya amb rambla de les Vinyes. També s'han hagut de treure altres al carrer de Sant Josep. Es tracta, doncs, d'una poda restrictiva i amb actuacions puntuals, com la que es va fer a la plaça d'Emma Maleras o les que es faran al carrer de la Bòbila i al carrer Verge de de Montserrat, entre d'altres.

Mantenir la biomassa correcta, mitjançant la limitació en les podes, a part d'oferir un gran valor estètic, paisatgístic i proporcionar zones de lleure i d'esbarjo, és important també per la nostra salut. Els arbres contribueixen a regular la temperatura de l'ambient i dels habitatges, ajuden a retenir l'aigua de la pluja, afavoreixen la biodiversitat, redueixen el soroll i retenen la pols evitant que entri a les cases, a més de proporcionar oxigen i netejar l'aire de les emissions atmosfèriques de CO2 dels vehicles i xemeneies, entre d'altres.

NP/A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal