fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
L'Ajuntament i l'escola Tiana participen en el Programa Cultura Emprenedora a l'Escola -Educació- 16/11/2018

Ripollet és un dels 94 municipis que participa enguany en el programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE) de la Diputació de Barcelona. L'objectiu és fomentar, entre l'alumnat del cicle superior d'educació primària, els valors de la cultura emprenedora i l'adquisició de competències bàsiques i capacitats que els serveixin al llarg de la seva vida en el seu desenvolupament personal i professional. El programa vincula els ens locals, com és el cas del servei d'Emprenedoria del Patronat Municipal d'Ocupació, amb les escoles participants, en aquest cas l'escola Tiana, a través d'una estratègia local i un programa educatiu.

L'Ajuntament i l'escola Tiana participen en el Programa Cultura Emprenedora a l'Escola -Imatge 1-

Quant a l'estratègia local, el CuEmE s'integra en les polítiques municipals i vincula centres educatius, territori i sistema productiu. El programa educatiu consisteix en la creació d'una cooperativa escolar. La primera experiència en el marc del CuEmE la tindran els alumnes de 5è de primària de l'escola Tiana, que crearan una cooperativa i dissenyaran una marca i uns productes que vendran a final de curs en el Mercat Municipal. Els diners recollits els destinaran a fer una activitat grupal i donaran una part a una entitat social.

El CuEmE està impulsat des de les Gerències de Serveis d'Educació i de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona. Va començar el curs 2011/12 i compta amb la participació de 50 ens locals, 94 municipis i 226 escoles. Fins el moment, han participat un total de 32.071 alumnes i s'han format 1.386 cooperatives, amb una valoració molt positiva.

NP/S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal