fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 19 de maig de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Augmenten les rendes inferiors als 6.000 € anuals i la pobresa infantil al Vallès Occidental -Societat- 12/11/2018

El dijous, dia 8 de novembre, es van presentar dos informes elaborats pel Consell Comarcal del Vallès Occidental en relació a la cohesió social i la pobresa present a la comarca. L'acte va comptar amb la presència de l'Alt Comissionat per la Lluita contra pobresa infantil, Pau Marí-Klose, de l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, i d'Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Augmenten les rendes inferiors als 6.000 € anuals i la pobresa infantil al Vallès Occidental -Imatge 1-

L'"Informe 2017 sobre la pobresa i desigualtats al Vallès Occidental" i l'estudi, "Models de garantia de Rendes i la seva implementació al Vallès Occidental", que és com s'anomenen els informes, destaquen que la franja de població que guanya menys de 6.010 euros l'any està creixent, i que representa un 13,2% del total de la població del Vallès.

En el cas de Ripollet, quasi un 39% de la població té rendes inferiors al 60% de la mitjana catalana, i un 18,3% guanya menys de 6.000 €, un senyal de la cronificació de la pobresa. Un 12,4% d'alumnes de primària reben beca de menjador, i hi ha un 22% de joves de 17 anys no escolaritzats. Com ja havíem avançat a InfoRipollet, l'atur se situa al 13,3%, amb 2.499 aturats.

L'atur de la demarcació es situa a l'11,3%, i s'estan recuperat els nivells d'abans de la crisi. Però l'estudi també indica que la precarietat laboral i els baixos salaris fan que les situacions de pobresa es cronifiquin, de manera que les dades de recuperació no reflecteixen la realitat de moltes famílies del Vallès.

Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal, ha volgut destacar que "Els infants són els més castigats per les conseqüències que se'n deriven de la pobresa.", i que "Per això cal aplicar mesures per lluitar contra la pobresa. Una ha de ser l'aplicació del Salari Mínim Comarcal i l'altra, necessària, l'adequació del model de Renda Garantida, que pugui donar resposta a la siutació de pobresa i desigualtat. Hem comprovat com la Renda tal com està plantejada ara no està arribant a tothom qui hauria d'arribar".

Per aquest motiu, s'estan estudiant mesures per millorar les prestacions perquè s'apropin al cost de la vida real, perquè es modifiquin els barems a l'alça de les famílies monoparentals amb 3 fills o més i que es modifiquin els requisits de residència legal per tal d'afavorir la protecció de la població immigrant, entre d'altres. S'espera que aquestes prestacions puguin ser compatibles amb contractes laborals, de forma que augmenti el número d'afiliats a la seguretat social, es redueixi l'atur, i a la vegada moltes famílies es puguin recuperar de la seva situació de pobresa.

A.B.AGENDA

Festival d'alumnes Dansa Jove Noelia España

Jugatecambiental Pinetons: "Mandales de natura"

Directes de Sam Viu: Larry Smith & Johnny Julià

Club de còmic infantil: "Els Mumin a la Riviera", de Tove Jansson

Inauguració de l'exposició Viu les puntes amb una altra mirada
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal