fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 de juliol de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Reducció de l'IBI i millora del servei de teleassistència a les Ordenances Municipals del 2019 -Política- 08/11/2018

El dimecres, dia 7, a les 19h30 de la tarda, es va celebrar el ple extraordinari per aprovar les ordenances municipals 2019. L'encarregada de presentar les novetats va ser la regidora d'Hisenda, Pilar Castillejo, que va destacar les millores per al servei de teleassistència i la rebaixa d'un 2,5% de l'IBI, que suposarà una reducció d'uns 200.000 € en matèria d'ingressos per a l'Ajuntament de Ripollet.

Reducció de l'IBI i millora del servei de teleassistència a les Ordenances Municipals del 2019 -Imatge 1-Reducció de l'IBI i millora del servei de teleassistència a les Ordenances Municipals del 2019 -Imatge 2-Reducció de l'IBI i millora del servei de teleassistència a les Ordenances Municipals del 2019 -Imatge 3-Reducció de l'IBI i millora del servei de teleassistència a les Ordenances Municipals del 2019 -Imatge 4-Reducció de l'IBI i millora del servei de teleassistència a les Ordenances Municipals del 2019 -Imatge 5-

A més, s'ha introduït un augment del 2,5% sobre l'impost de vehicles de motor, una modificació per fomentar les instal·lacions de carregadors elèctrics als edifiics, l'eliminació del cobrament de la plusvàlua per aquells tercers que puguin demostrar que han venut propietats amb pèrdues, i les noves taxes relacionades amb la cuina del mercat i les infraccions de trànsit.

Les ordenances es van aprovar en primera ronda amb el vot positiu del govern de Decidim, l'abstenció d'Esquerra Republicana, Partit Socialista, Partit Popular i la regidora no adscrita Mònica Laborda; i el vot negatiu de Ciutadans. Laborda va lamentar que "no hi va haver prou temps entre la presentació de les ordenances i el ple extraordinari", de manera que els partits de l'oposició no van tenir temps d'estudiar els canvis en profunditat.

Lurdes Serra, del grup municipal d'Esquerra Republicana, va considerar que les millores "no són les ordenances progressives que des del principi s'exigia", i que no veien bé "abaixar impostos sense un objectiu concret".Víctor Diéguez, portaveu del Partit Popular, va acusar el govern de Decidim de celebrar "el seu primer acte electoral", i es va queixar de la pujada de l'impost de vehicles, perquè considera que "no és un municipi que pugui presumir d'un transport públic".

Josep Gabarra, del grup municipal de Ciutadans, va considerar que la baixada s'hagués hagut de fer abans, i va expressar que ell creu que el nou impost metropolità ocuparà l'espai que deixa la baixada de l'IBI. Luís Tirado, del Partit Socialista de Catalunya, va lamentar el que des del seu partit creuen que és una tardança a l'hora d'abaixar els impostos, però celebren que s'hagi arribat a aplicar.

L'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, va expressar la dificultat d'obtenir majories clares a l'hora de pactar unes ordenances en el passat, i va lamentar no haver pogut arribar a unes polítiques més redistributives, però va expressar satisfacció per haver aconseguit tirar-les endavant.

A.B.AGENDA

Directes de Sam Viu: La Cifra Negra

Ball per a la gent gran

Directes de Sam Viu: Concert tribut a Jimi Hendrix

Exposició. Protagonistes. Ripolletencs que deixen petjada

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal