fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El CIP Molí d'en Rata, un referent per a les escoles en l'àmbit del patrimoni i la història -Cultura- 02/11/2018

El Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata ha iniciat el seu curs amb un ampli ventall d'activitats on la història i el patrimoni són els fil conductor. El CIP continua treballant per donar-se a conèixer encara més entre la població i oferir a la ciutadania tots els recursos relacionats amb la història, l'art i el patrimoni que té a la seva disposició. El nombre d'alumnes d'aquest any s'ha incrementat en un 78% respecte el 2017. Així, aquest any, uns 2.000 escolars assistiran als tallers del CIP i més d'un miler visitaran l'antic molí fariner.

El CIP Molí d'en Rata, un referent per a les escoles en l'àmbit del patrimoni i la història -Imatge 1-

El CIP s'ha convertit en els darrers anys en un referent per a les sortides escolars, tant de dins com de fora del municipi. A més, s'ha incrementat la demanda de tallers d'art i patrimoni, ja que cada vegada són més les escoles que utilitzen aquest recurs per ampliar la formació. En total, s'ofereixen prop de 60 tallers adreçats a les diferents edats. Entre els tallers d'art més sol·licitats destaquen els dedicats a Picasso, Gaudí, Dalí i Kandinsky. Entre els tallers d'història més demandats trobem el de la Prehistòria i l'Edat Moderna. Aquest any uns 2000 alumnes assistiran a aquests tallers, una xifra molt significativa ja que s'ha doblat respecte l'any passat.

D'entre els tallers que s'ofereixen, també destaca el de Stop Motion, on els alumnes podran aprendre a crear un guió de cinema, confeccionar escenaris d'acord amb les històries creades, executar el procés de rodats i, finalment, visualitzar les obres realitzades.

Visites i tallers a l'antic molí fariner
Pel que fa al Molí d'en Rata, l'antic molí fariner compta amb una gran afluència de visites escolars, un gran nombre de les quals són de centres de tota la província que el tenen com a sortida obligatòria en determinats cicles per treballar l'alimentació i l'energia hidràulica. L'any 2018 passaran per l'equipament més d'un miler d'alumnes, 400 més que l'any passat.

D'altra banda, també s'ofereix un itinerari pel nucli antic que consisteix en una gimcana amb 4 proves. L'itinerari es desenvolupa per diferents punts clau del municipi per tal que els infants coneguin el seu entorn històric més immediat i siguin conscients de la transformació que ha viscut la ciutat. Aquest any s'han produït 243 peticions, vers les 186 del 2017.

La vida i obra d'Andreu Solà
A nivell expositiu, el CIP ofereix a les escoles la possibilitat de visitar l'exposició 'Andreu Solà. Un ripolletenc a la Catalunya modernista', que permet als alumnes el contacte amb l'obra real de l'artista modernista local. D'aquesta manera es desenvolupa la sensibilitat artística, la imaginació i la creativitat. La visita es completa amb diferents tallers adequats a cada curs on es busca treballar les emocions a través de les postures, expressions i situacions dels protagonistes dels quadres; visualitzar París i el modernisme urbà envers el món rural; i analitzar i estudiar els colors i textures.

Jugant amb la història en família
L'oferta infantil i familiar es complementa amb els tallers 'Juga amb la Història', que ofereix el CIP els darrers diumenges de mes amb l'objectiu de potenciar el coneixement del patrimoni, la història i l'art de manera lúdica i divertida. Aquest curs es duran a terme 7 tallers, el primer va ser diumenge 28 d'octubre i l'últim el 26 de maig. Es tractaran temàtiques tan diferents com: el Guernika de Picasso, aprendre a fer perfums, l'origen del teatre d'ombres o els diferents pans del món. Des del CIP es vol potenciar aquest programa ja que permeten a les famílies compartir espais d'aprenentatge.

Finalment, i també relacionat amb l'oferta educativa però en aquest cas per alumnes universitaris, el CIP celebrarà durant el mes de novembre les I Jornades de Memòria Històrica, que aniran destinades a la Lleva del Biberó de Ripollet i que oferiran presentacions de llibres, xerrades, i sortides.

NP/A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal