fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Cap de setmana carregat de propostes teatrals -Cultura- 26/10/2018

L'últim cap de setmana d'octubre arriba carregat de teatre per a tots els gustos. Es tracta de el 'Freak Show: Circo Oscuro', el dissabte 27 d'octubre, organitzat per Vanessa García; 'Un cabdell d'emocions', dirigida per Laia Vilardell, d'Amics del Teatre, el dissabte 27 i el diumenge 28; i 'Caiman', d'Antonio Buero Vallejo. A més, el dimecres 31 es representarà 'Qui té por de Capmany i Woolf?', a la Biblioteca Municipal.

Cap de setmana carregat de propostes teatrals -Imatge 1-

El primer serà el dissabte 27 d'octubre, el 'Freak Show: Circo Oscuro', organitzat per Vanessa García. En una entrevista al programa de Ripollet Ràdio, 'El Setè art de Talia', de Joana Raja, García va explicar el seu interès per les deformitats i els 'monstres' de circ, i com li sembla que a les històries i pel·lícules on apareixen, "els autèntics monstres són aquells que els van a veure".

Aquesta sensibilitat es tradueix en una obra que dóna lloc als personatges estranys de la història del circ: la dona barbuda, la contorsionista, la caníbal, el nen-gos, la bruixa, el pallasso turmentat... Tots ells presentats per Madame Tiger, la mateixa Vanessa García, que col·leccionista de fenòmens estranys i gent amb aptituds meravelloses. L'espectacle començarà a les 20 h, i tindrà de circ, teatre, dansa i burlesque adreçat a públic adult, amb la col·laboració de la Careta Teatre.

Aquest any, a causa de les obres d'adequació del Centre Cultural, la Careta Teatre no podrà organitzar l'habitual el túnel del terror. Mitjançant un comunicat, el grup teatral va lamentar aquesta situació, i tenen prevista la possibilitat d'organitzar l'activitat una vegada s'hagin acabat les obres.

Una alternativa és 'Un cabdell d'emocions', dirigida per Laia Vilardell, d'Amics del Teatre. Joana Raja també la va entrevistar, i va descriure la seva obra com "Un seminari sobre les emocions, amb un punt satíric però amb l'oportunitat de parlar obertament de sentiments". L'obra recull fins a 40 monòlegs sobre les emocions humanes, amb escrits originals, adaptacions i fragments d'autors com Bertold Brecht, Àngel Guimerà o Mercè Rodoreda. Es representarà el dissabte 27 a les 21 h i diumenge 28 d'octubre a les 19 h, al Centre Parroquial i les entrades es poden comprar a través del web de l'Associació.

El diumenge 28, el grup Fontova Teatre porta a escena 'Caiman', d'Antonio Buero Vallejo, una obra que ens situa en un barri obrer dels anys 80 on una parella lliberal d'activistes lluita per millorar la vida dels seus veïns, malgrat el drama familiar que pateixen per la desaparició de la seva filla. L'obra ha estat organitzada per l'Associació d'aturats Ripollet-Cerdanyola en col·laboració amb l'Ajuntament de Ripollet.

I encara que no sigui el cap de setmana, el dimecres 31, l'obra 'Qui té por de Capmany i Woolf?', de Q-ars Teatre, tancarà el mes d'octubre en clau feminista. Durant l'obra es llegiran dos textos: una conferència que Virginia Woolf va pronunciar el 1931 i una carta que Maria Aurèlia Capmany va publicar el 1971. Aquests textos, intel·ligents, irònics i divertits, han estat una declaració profètica, no només en la recerca de les dones pel domini de l'escriptura, sinó en tot el món professional i personal, on les dones encara participen en aquesta carrera mortal de la lluita per la igualtat social i econòmica.

A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal