fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 26 de març de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Ripollet dedicarà les I Jornades de Memòria Històrica a la Lleva del biberó -Cultura- 23/10/2018

La Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica ha organitzat les primeres Jornades de Memòria Històrica de Ripollet, amb un programa d'actes que es desenvoluparà entre el 8 i el 25 de novembre. L'objectiu d'aquestes jornades és incentivar l'estudi, la recuperació, la protecció i la difusió de la memòria local. Aquesta primera edició s'ha volgut dedicar als joves de Ripollet de la Lleva del Biberó, que amb 17 anys van ser cridats al front de guerra per la 2a República. Alguns d'ells van combatre a la Batalla de l'Ebre, de la qual es commemoren els 80 anys.


Ripollet dedicarà les I Jornades de Memòria Històrica a la Lleva del biberó -Imatge 1-Ripollet dedicarà les I Jornades de Memòria Històrica a la Lleva del biberó -Imatge 2-

La lleva del biberó i Sever Bigas
L'Ajuntament de Ripollet reconeixerà aquests joves que formaven part de les quintes de 1941 i 1942, amb una senyalització permanent a l'espai on va viure Sever Bigas, molt implicat a l'associacionisme ripolletenc, lluitador antifranquista i també un dels biberons, i que serà la primera d'un conjunt sobre llocs de memòria que es vol instal·lar a la ciutat. L'homenatge a la Lleva del Biberó de Ripollet, amb la inauguració institucional d'aquesta senyalització històrica, tindrà lloc el diumenge 25 de novembre, a les 11 h, a la plaça de Pere Quart.

Visita a un refugi antiaeri
La resta del programa d'activitats la conformen la presentació dels llibres 'Els catalans als camps nazis', de Montserrat Roig, i 'Les milícies antifeixistes a Catalunya', de Gonzalo Berger; una xerrada sobre l'exili republicà des de la perspectiva cinematogràfica, un taller familiar sobre El Guernica de Picasso i una sortida per visitar el camp d'aviació de Rosanes i el refugi antiaeri de l'estació de la Garriga. Aquesta darrera activitat, que tindrà lloc el diumenge, 11 de novembre, és gratuïta i requereix inscripció prèvia, donat que les places són limitades. Els interessats poden inscriure's, fins al 9 de novembre, al CIP Molí d'en Rata.

Les I Jornades de Memòria Històrica estan emmarcades en el programa municipal Memòria=Dignitat, basat en els principis de les polítiques públiques de memòria: veritat, justícia i reparació, amb l'objectiu final d'evitar la repetició de qualsevol mena de vulneració dels Drets Humans.

NP / A.B.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal