fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Satisfacció dels socialistes davant la incorporació de Ripollet a la Zona 1 -Política- 17/10/2018

L'AMB va aprovar el passat dimarts, 16 d'octubre, l'ampliació de la Zona 1 del transport públic a 18 municipis metropolitans, entre ells Ripollet. La Federació del PSC del Vallès Occidental Sud convocava l'endemà una roda de premsa per fer pública la seva satisfacció davant el canvi, que "abaratirà el preu del bitllet i implicarà millores en els itineraris i en les infraestructures". Van participar a la compareixença l'alcaldessa de Badia i els portaveus socialistes de Barberà, Cerdanyola i Ripollet, que van coincidir en destacar els beneficis de la mesura. No obstant això, quant a la càrrega que hauran d'assumir els municipis a través de l'IBI, van demanar bonificacions socials en l'impost.

Satisfacció dels socialistes davant la incorporació de Ripollet a la Zona 1 -Imatge 1-

El primer secretari del PSC de Ripollet i portaveu del grup municipal, Luís Tirado, ha manifestat que «els socialistes sempre hem demanat aquesta mesura per potenciar l'ús del transport públic, també per motius mediambientals i de reducció de la contaminació i perquè els usuaris i usuàries paguin menys».

Per la seva part, l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, també ha explicat que per fer front a la millora, els municipis hauran de fer una aportació que es gravarà sobre l'IBI. Menor ha volgut aclarir que "aquesta aportació no només es destinarà a abaratir el preu del bitllet o de les targetes, sinó també a la millora de la xarxa del transport dels nostres municipis, tant en temes d'infraestructures com en la gestió dels itineraris i en la connectivitat amb altres localitats". En aquest sentit, la portaveu de Barberà, Anna del Frago, creu que «una vegada tinguem la informació sobre com afectarà aquest tribut als nostres veïns i veïnes, hauran d'estudiar els mecanismes de bonificacions per ajudar a pagar-lo, si és necessari».
El canvi no inclou l'enllaç amb els municipis no metropolitans, com Sabadell, Rubí o Terrasa, amb els què es mantindrà la tarifa de dues zones.


Foto: PSC Vallès Occidental Sud



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal