fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 19 de maig de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Els alumnes de l'Escola Tiana diuen 'no' al futbol al pati -Societat- 10/10/2018

El Diari de Sabadell ha publicat un article sobre una nova política al pati de l'escola Tiana; s'ha cancel·lat el futbol, i ho han decidit els mateixos infants. Això ha arribat a través d'una iniciativa que ja té 8 anys, anomenada 'El pati dels nostres somnis'. Segons l'article, la diversitat d'activitats a l'hora del pati és important per reduir la tensió i optimitzar l'estona d'oci.

Els alumnes de l'Escola Tiana diuen 'no' al futbol al pati -Imatge 1-

Llorenç Piedrafita, director de l'escola, explica que la idea està centrada en la resolució de conflictes: "Al principi del programa ho fèiem per torns, però vam trobar que ells mateixos s'ho organitzaven. Amb el futbol, ens trobàvem que hi havia molts conflictes, els nens tornaven enfadats, i han votat per cancel·lar-lo."

El procés és completament democràtic. "Des del principi del programa, es van introduint gradualment noves activitats al pati, i a final de curs, els infants voten per decidir si volen mantenir-les, i en proposen de noves". A més, quan s'introdueix un element nou, es presenta durant les classes d'educació física, de manera que tots els alumnes l'han pogut provar, i no hi ha baralles.

Cada classe està encarregada de treure o recollir el material a l'hora del pati, i a final de mes es fa inventari per si s'ha d'arreglar o substituir. D'aquesta manera, els alumnes d'edats entre 6 i 12 anys, col·laboren entre ells i prenen responsabilitat. Actualment, la quitxalla pot decidir entre diverses activitats, com un rocòdrom, xanques i música, però l'estrella del pati són els patins i els skates.

A.B.AGENDA

Festival d'alumnes Dansa Jove Noelia España

Jugatecambiental Pinetons: "Mandales de natura"

Directes de Sam Viu: Larry Smith & Johnny Julià

Club de còmic infantil: "Els Mumin a la Riviera", de Tove Jansson

Inauguració de l'exposició Viu les puntes amb una altra mirada
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal