fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Els alumnes de l'Escola Tiana diuen 'no' al futbol al pati -Societat- 10/10/2018

El Diari de Sabadell ha publicat un article sobre una nova política al pati de l'escola Tiana; s'ha cancel·lat el futbol, i ho han decidit els mateixos infants. Això ha arribat a través d'una iniciativa que ja té 8 anys, anomenada 'El pati dels nostres somnis'. Segons l'article, la diversitat d'activitats a l'hora del pati és important per reduir la tensió i optimitzar l'estona d'oci.

Els alumnes de l'Escola Tiana diuen 'no' al futbol al pati -Imatge 1-

Llorenç Piedrafita, director de l'escola, explica que la idea està centrada en la resolució de conflictes: "Al principi del programa ho fèiem per torns, però vam trobar que ells mateixos s'ho organitzaven. Amb el futbol, ens trobàvem que hi havia molts conflictes, els nens tornaven enfadats, i han votat per cancel·lar-lo."

El procés és completament democràtic. "Des del principi del programa, es van introduint gradualment noves activitats al pati, i a final de curs, els infants voten per decidir si volen mantenir-les, i en proposen de noves". A més, quan s'introdueix un element nou, es presenta durant les classes d'educació física, de manera que tots els alumnes l'han pogut provar, i no hi ha baralles.

Cada classe està encarregada de treure o recollir el material a l'hora del pati, i a final de mes es fa inventari per si s'ha d'arreglar o substituir. D'aquesta manera, els alumnes d'edats entre 6 i 12 anys, col·laboren entre ells i prenen responsabilitat. Actualment, la quitxalla pot decidir entre diverses activitats, com un rocòdrom, xanques i música, però l'estrella del pati són els patins i els skates.

A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal