fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 19 de maig de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
El PMO presenta el nou pla de treball pel curs 2018-19 -Economia- 09/10/2018

El Patronat Municipal d'Ocupació ha presentat en una roda de premsa la memòria de tècnica del 2017 i el nou pla de treball pel 2018. Entre les novetats més importants destaquen nous convenis de formació per joves i treballadors en actiu, plans d'ocupació, l'anàlisi de l'estat dels polígons i la creació d'un punt d'atenció als emprenedors (PAE), que permetrà als usuaris crear empreses de forma telemàtica directament des de Ripollet.

El PMO presenta el nou pla de treball pel curs 2018-19 -Imatge 1-

A part dels programes de formació inicial, el PMO organitzarà un programa anomenat 'Tastet d'oficis', en el que 10 joves sense estudis podran experimentar diferents feines. En aquest cas, la temàtica és 'De l'horta al plat', de manera que els participants formin part de tot el procés productiu que es duu a terme en el sector alimentari. Aquest programa començarà al novembre, i s'espera aprofitar espai horta social. L'Alcalde, José M. Osuna, ha volgut remarcar que aquesta iniciativa, conjuntament amb els PFI i un projecte pilot d'orientació, ha aconseguit una subvenció de la Diputació de Barcelona que només s'ha atorgat a tres municipis.

Quant a la formació per treballadors en actiu, s'ha presentat el FEMAREC, un nou conveni amb més d'11 formacions per la millora contínua dels perfils ocupacionals dels treballadors. Els cursos, que no tindran cap cost, tindran una durada d'entre 15 i 30 h, i aquelles persones que els completin rebran un certificat de professionalitat. Alguns exemples són els cursos de gestió d'estrès, comptabilitat, o igualtat de gènere.

Les empreses que vulguin acollir-se programa Generem, que busca enllaços entre empreses i persones, tenen fins al dia 30 de novembre per fer-ho. Fins a l'agost d'aquest any, el programa ha gestionat més de 100 ofertes laborals, i 6 convenis de pràctiques no laborals. L'Alcalde ha volgut destacar que en els plans d'ocupació van generar 114 llocs el 2017, amb una mitjana de 7,27 mesos d'ocupació i s'espera que es mantingui aquest nombre el 2018.

Quant a l'estat i la millora dels polígons de Ripollet, l'Alcalde ha comunicat que s'ha contractat un agent d'ocupació i desenvolupament local (AODL) per fer un estudi en profunditat de les zones industrials de la població. Osuna ha explicat que es realitzarà un mapa de l'estat dels polígons, i s'elaborarà un pla d'actuació.

Finalment, el nou punt d'atenció als emprenedors s'estrenarà el novembre, i permetrà agilitzar els processos de creació d'empreses, estalviant als emprenedors haver de processar documents amb l'administració central. Entre setembre i desembre de 2017, més de 100 persones van crear les seves pròpies empreses a Ripollet.

A.B.AGENDA

Festival d'alumnes Dansa Jove Noelia España

Jugatecambiental Pinetons: "Mandales de natura"

Directes de Sam Viu: Larry Smith & Johnny Julià

Club de còmic infantil: "Els Mumin a la Riviera", de Tove Jansson

Inauguració de l'exposició Viu les puntes amb una altra mirada
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal