fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Tot a punt per viure la #FMRipollet, la més participativa, popular i arrelada al patrimoni -Cultura- 22/08/2018

"Més participativa, popular i arrelada al patrimoni". Així és com definia l'alcalde, José M. Osuna, la Festa Major d'aquest 2018 en la seva presentació. L'associacionisme seguirà sent el protagonista de la festa gran del municipi: aplegarà un total de 46 entitats, 5 més que l'any passat. També aterra amb un programa, del 24 al 27 d'agost, pensat per a tots els públics i més variat, amb 88 activitats: 25 infantils, 22 musicals -14 d'elles concerts i 8 de ball-, 20 populars amb 5 cercaviles, 10 esportives, 8 d'identitat i memòria històrica i 7 de cultura popular.

La celebració de l'Any del Llibre a Ripollet impregnarà la festa. Hi serà a l'Espai del petit lector, la carpa que munta la Biblioteca a la plaça de Pere Quart, i a l'exposició "(D)escrivint el Ripollet dels llibres", del Centre Cultural, però, sobretot, jugarà un paper important al pregó. Els pregoners d'aquest 2018 seran dues persones ripolletenques lligades a les lletres: l'il·lustrador i guionista Miquel Pujol i l'editora i economista Núria Cabutí. Tot i ser els encarregats d'inaugurar oficialment la Festa Major, divendres, el col·lectiu popular L'Aresta s'avança un dia i organitza, un any més, "La Prèvia", a la plaça del Molí, el dijous al vespre, amb la lectura d'un manifest, un sopar popular i molta música.

Tot a punt per viure la #FMRipollet, la més participativa, popular i arrelada al patrimoni -Imatge 1-Tot a punt per viure la #FMRipollet, la més participativa, popular i arrelada al patrimoni -Imatge 2-

Com a novetat d'enguany, el parc de Maria Lluïsa Galobart, al carrer Maragall, es convertirà en nou espai festiu que acollirà un taller d'instruments musicals (dissabte 25), a càrrec de l'Associació Musical Kanyapollet. L'objectiu és diversificar els espais de la festa i portar-la a diversos barris del municipi. L'any passat, ja es va incorporar la plaça Emma Maleras com a espai, la qual acollirà, enguany, el ball amb l'Orquestra Krater (divendres 24).

També, per primer cop, una edició infantil del Confeti aterra a la plaça del Molí (diumenge 26), amb l'animació de Landry El Rumbero, i se suma a les destinades als veterans i al públic general, les quals tanquen el programa d'actes. El Centre d'Esplai l'Estel recupera la Gimcana familiar (dilluns 27) i la Xamuskina, la nova bèstia ripolletenca, també viurà la Festa Major al Correaigües (dissabte 25), una cercavila que sortirà de la rambla de Sant Jordi i arribarà al parc d'Oriol Martorell amb les xarangues Diga'ls-hi Inquiets i Tocabemolls. No es trobarà a faltar, tampoc, el Mercat de la Vinya, que s'instal·larà al centre històric de Ripollet, dissabte i diumenge, per oferir menjar de proximitat i ecològic, vins del Vallès i activitats culturals.

El parc dels Pinetons, espai on es concentren molts concerts de la programació, entre ells els que oferirà la 26a edició del Ripollet Rock Festival (divendres 24), comptarà amb una nova plataforma per a persones amb diversitat funcional. Gràcies a la seva instal·lació, es garantirà l'accés i la bona visió de tothom qui assisteixi.

"Només sí vol dir sí"
L'Ajuntament de Ripollet ha posat en marxa la campanya contra la violència masclista "Només sí vol dir sí", amb l'objectiu que nois i noies, en cas de detectar comportaments masclistes, alcin la veu. A més de trucar al 112 o dirigir-se a la policia, es posa a disposició de tothom un telèfon d'atenció 24 h: 689 287 967. també s'instal·larà un punt-lila LGTBI al ball del Confeti, el 27 d'agost.
S.R.


Icona Fitxer PDF - 1,2 Mb - Programa_Festa_Major_Ripollet_2018.pdf 

Continguts relacionats amb aquest:
- Programa de la Festa Major de Ripollet 2018 [Continguts]
AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal