fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, proposa una estratègia unitària d'entitats i partits -Política- 06/07/2018

El pati del Centre Cultural va ser l'espai triat per Ripollet per la Independència, la territorial de l'ANC, per organitzar la xerrada "Situació política actual. Perspectives de futur i paper de la societat civil", a càrrec d'Elisenda Paluzie, economista i presidenta de l'ANC.

Josep M. Vinyes, president de Ripollet per la Independència, va ser l'encarregat de presentar Paluzie, la qual va basar la seva ponència en la lectura que fa l'entitat de la situació política actual, els següents passos a seguir i les diferents accions marcades al calendari de l'entitat.

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, proposa una estratègia unitària d'entitats i partits  -Imatge 1-Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, proposa una estratègia unitària d'entitats i partits  -Imatge 2-Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, proposa una estratègia unitària d'entitats i partits  -Imatge 3-Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, proposa una estratègia unitària d'entitats i partits  -Imatge 4-Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, proposa una estratègia unitària d'entitats i partits  -Imatge 5-

Segons Paluzie, "no hi ha hagut la suficient força o determinació per tirar endavant en aquest context de repressió". Des de l'ANC, es defensa la creació d'una estratègia unitària, de partits i entitats: "Cal refer una unitat per poder discutir i acabar establint una estratègia per aconseguir l'objectiu polític", que és fer efectiva la República catalana, explicava Paluzie. Tot i això, reconeixia que seria "difícil", perquè "els partits polítics no estan parlant del fons de la qüestió encara, han digerit el postprocés malament". Dins l'estratègia que proposa l'entitat hi ha, per exemple, la internacionalització dels judicis pendents al Suprem: "Hem de denunciar arreu la vergonya que significarà aquest judici i intentar aconseguir la solidaritat de l'opinió pública internacional".

L'activitat dels últims mesos de l'entitat, s'ha centrat "en el suport material i emocional als presos polítics i contra la repressió", explicava Paluzie: "Penso que l'hem de fer i és important que intentem minimitzar les represàlies el màxim possible, però no ens ha de monopolitzar l'agenda, perquè un objectiu de la repressió és que oblidem els nostres objectius polítics". És per això, per exemple, que la convocatòria de la manifestació de l'1 d'octubre, "ha de ser per la República catalana".

Un cop finalitzada la ponència, es va obrir un torn de preguntes, on els assistents van obrir nous temes de debat, com ara les eleccions primàries municipals. Paluzie també es va interessar per la situació política ripolletenca i les inquietuds de les persones assistents. L'acte va acabar amb un refrigeri.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal