fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
En marxa un curs de formació ocupacional de jardineria amb 15 alumnes -Economia- 04/07/2018

Fins al pròxim 27 de juliol està en marxa el curs de formació ocupacional "Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria". Adreçat a persones demandants d'ocupació, el curs s'inclou en l'actuació "Millora les teves capacitats laborals" i forma part del projecte presentat en el Programa complementari de foment de l'ocupació local 2017-2018 de la Diputació de Barcelona. El curs, que imparteix la cooperativa Jardinet a un total de quinze persones, consta d'una part teòrica i una pràctica.

En marxa un curs de formació ocupacional de jardineria amb 15 alumnes -Imatge 1-

L'objectiu d'aquesta iniciativa és preparar l'alumnat per dur a terme els treballs de jardineria més habituals en una brigada de manteniment de parcs i jardins i dotar-los dels coneixements necessaris per entendre el funcionament de les plantes i els treballs que es poden realitzar en un viver. Les classes teòriques es fan a les aules de l'edifici del Patronat municipal d'Ocupació i, les classes pràctiques, a la zona d'horta de Molí d'en Xec i a alguns jardins municipals.

Una nova zona d'horta municipal
Una de les pràctiques que faran de forma continuada consistirà en la posada en marxa d'una nova zona d'horta municipal en els terrenys del Molí d'en Xec. En aquests terrenys actualment conviuen diferents tipologies d'horta, la parcel·la dels 69 horts nascuts l'any 2000, l'horta social i l'espai educatiu junt a l'horta de fruiters. Entre l'horta dels 69 i l'horta social existeix un espai, d'una superfície aproximada de mitja hectàrea, on es pretén instal·lar una nova horta per poder oferir a les persones que ho demanin. Aquesta estarà formada per 72 parcel·les d'uns 50 metres quadrats.

Per tal de crear aquesta zona d'horta, l'alumnat haurà d'aprendre les tècniques de la preparació del terreny, tant en els seus aspectes físics com químics, la divisió de les parcel·les mitjançant la col·locació d'estaques i la instal·lació del reg localitzat. Altres feines a realitzar consistiran en el manteniment de l'hivernacle i la realització d'esqueixos així com l'enjardinament de les zones entre les hortes.
R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal