fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 16 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Una cinquantena de persones coneixen de prop a Gil Matamala en una presentació literària a Ripollet -Cultura- 03/07/2018

El passat divendres, 29 de juny, va tenir lloc a El Local la presentació del llibre Al principi de tot hi ha la guerra (Ed. Sembra llibres), una biografia de l'històric advocat August Gil Matamala, realitzada per David Fernández i Anna Gabriel. L'acte, organitzat pel COP-Compromís per Ripollet, va comptar amb la presència de David Fernández i el mateix Gil Matamala. David Fontanals va ser l'encarregat de fer la presentació de l'acte, qui va remarcar que "gràcies al fet de poder publicar aquest llibre, coneixem el relat de Gil Matamala, la seva lluita i la seva coherència".

Una cinquantena de persones coneixen de prop a Gil Matamala en una presentació literària a Ripollet -Imatge 1-Una cinquantena de persones coneixen de prop a Gil Matamala en una presentació literària a Ripollet -Imatge 2-Una cinquantena de persones coneixen de prop a Gil Matamala en una presentació literària a Ripollet -Imatge 3-Una cinquantena de persones coneixen de prop a Gil Matamala en una presentació literària a Ripollet -Imatge 4-

A continuació, va parlar David Fernández, el qual va recordar els inicis del llibre quan el 2010, juntament amb Anna Gabriel, "es van atrevir" a enviar un correu electrònic a Gil Matamala dient que "res ens agradaria més que escoltar la seva història". El temps que la CUP va estar al Parlament, el llibre va quedar en suspens, fins que a l'estiu del 2017 es van agafar dos mesos per acabar el llibre, explicava Fernández. També rememorava el que li va dir un cop una companya, sobre que "el llibre és un manual de lluita", i ell mateix considera que es tracta d'una obra "contra la tirania de l'oblit". Quant al seu contingut, el seu autor destaca que és "un punt de trobada entre generacions" i també la història tal com l'ha explicat Gil Matamala, però narrada per la mirada de David Fernández i Anna Gabriel.

Al seu torn, August Gil Matamala va destacar la importància d'estar a Ripollet presentant el llibre, ja que ell va tenir un despatx laboralista a Cerdanyola des del 1972 al 1979. Va definir el llibre com "una crònica d'una època i una generació". Segons Gil Matamala, "Al principi de tot hi ha la guerra" fa referència a la Guerra Civil, la qual "va definir tota la meva generació, que vam néixer en plena I República". L'advocat també parla de la seva biografia com una "enorme cura" per fer les paus amb ell mateix i altres persones: "El fet d'haver abocat la meva vida, tant circumstàncies eufòriques com doloroses, ha sigut utilíssim. Quan arriba el moment d'explicar no hi ha psicòleg que es pugui comparar".

Per últim, August Gil Matamala va remarcar el fet que la seva història fos explicada per dues persones 40 anys més joves que ell, la qual cosa permet que el relat sigui més proper, ja que "hi ha una diferència en el llenguatge". El mateix Gil Matamala va voler animar tothom a llegir el llibre: "Si el llegiu, potser també us permetrà no defallir en la lluita", va concloure.

M.F.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal