fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
"Pensa en gran" porta a examen el model d'atenció del futur equipament per a la gent gran -Societat- 22/06/2018

El passat dijous, 21 de juny, el Casal d'Avis va acollir la segona xerrada oberta a tota la ciutadania del procés participatiu "Pensa en gran", l'objectiu del qual és definir com serà el futur equipament de la gent gran de Ripollet. L'alcalde, José M. Osuna, encarregat de donar la benvinguda a les persones assistents, es va comprometre a "fer de la residència una prioritat pel que queda de 2018 i que la Generalitat marqui un calendari". Osuna està convençut que, un cop finalitzat el procés participatiu, "serem més forts, estarem més units i convençuts de la necessitat de la residència aquí i ara". Sobre "Pensa en gran", l'alcalde va explicar que servirà tant per definir el projecte com per "tenir-la abans del que ens pensem".

"Pensa en gran" porta a examen el model d'atenció del futur equipament per a la gent gran -Imatge 1-"Pensa en gran" porta a examen el model d'atenció del futur equipament per a la gent gran -Imatge 2-"Pensa en gran" porta a examen el model d'atenció del futur equipament per a la gent gran -Imatge 3-"Pensa en gran" porta a examen el model d'atenció del futur equipament per a la gent gran -Imatge 4-"Pensa en gran" porta a examen el model d'atenció del futur equipament per a la gent gran -Imatge 5-

La xerrada, titulada "Model d'atenció: principis i valors", va comptar amb diferents ponències que giraven al voltant de l'atenció centrada en les persones. Hi van participar Marta Morales, directora dels Centres de Dia de Vallirana i Vilafranca, qui va parlar de l'evolució de l'atenció a les persones i el canvi de paradigma; Anna Navarro, psicòloga i codirectora del Centre de Dia de Trinitat Vella, també va parlar d'aquest canvi de concepció, on el pacient o usuari es converteix en persona; Montse Alsina, formadora de la Fundación Cuidados Dignos, es va centrar en les normes que planteja l'entitat per millorar l'atenció en les residències, com ara evitar les subjeccions; Isabel Alonso, presidenta de Dret a Morir Dignament Catalunya, va reivindicar els drets a l'hora de triar com morir; Susana Durán, treballadora social del CAP Ripollet, va explicar el document de voluntats anticipades; i Glòria Cantarell, metgessa i coordinadora del Grup de Salut DMD-Cat, va parlar del paper que hi juguen els professionals sanitaris.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal