fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 21 de febrer de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Durant l'any 2017 es van recollir a Ripollet 229 animals perduts o abandonats -Serveis- 20/06/2018

Segons dades de la Regidoria de Protecció Animal de l'Ajuntament de Ripollet, que s'encarrega de gestionar els animals que es troben perduts o abandonats en el municipi, durant l'any 2017 es van recollir un total de 49 gossos i 180 gats. D'aquests animals, l'Associació Animales Ripollet es va fer càrrec de 24 gossos i 134 gats, que van ser donats en acollida o adopció. La resta van anar a la Protectora de Mataró, dels quals 43 es van poder donar en adopció i 17 van ser retornats als seus propietaris.

Durant l'any 2017 es van recollir a Ripollet 229 animals perduts o abandonats -Imatge 1-

Per a dur a terme aquesta tasca de recollida dels animals perduts o abandonats, la Regidoria de Protecció Animal compta amb un seguit de protocols per tal de poder localitzar la persona propietària de l'animal en el menor temps possible, reduint així al màxim el patiment del propietari i de l'animal.

En el moment que s'identifica un animal a la via publica es posen en marxa els protocols. En primer lloc, la Policia Local intenta identificar l'animal, per la qual cosa és imprescindible que estigui identificat amb un microxip. Aquest element és obligatori en tots els animals de companyia ja que facilita el retorn de l'animal a la persona propietària.

Si l'animal no té microxip i, per tant, no se'l pot identificar, la Policia Local es posa en contacte amb l'Associació Animales Ripollet. Aquesta entitat té un conveni amb l'Ajuntament que, entre d'altres aspectes, preveu la col·laboració en la difusió de les imatges dels animals perduts per tal de trobar la persona propietària o bé una llar que els pugui acollir. Aquest protocol obliga a treballar conjuntament de forma ràpida i eficaç.

Si passades unes hores no s'ha pogut localitzar la persona propietària ni s'ha pogut acollir l'animal, la Policia local es posa en contacte amb la protectora de Mataró. La Protectora té un contracte amb l'Ajuntament, segons el qual, ha de recollir els animals abandonats i acollir-los a les seves dependències. A la Protectora, els animals són examinats per un veterinari, són medicats, si és necessari i, si és possible, són retornats als seus propietaris. En cas contrari, es promou la seva adopció.

Foto realitzada per Cristina Garrido als horts del Molí d'en Xec

R.H.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal