fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Comencen els treballs previs per a la construcció del nou pas per travessar el Ripoll -Medi Ambient- 19/06/2018

Aquest dilluns, 18 de juny, han començat els treballs previs necessaris per tal de fer el projecte de construcció d'un pas fluvial per travessar el riu Ripoll, a l'alçada del polígon del Molí d'en Xec. Es tracta de la construcció d'una rampa d'accés a la llera, que permeti fer els estudis geotècnics necessaris. Tant el projecte com la seva execució van a càrrec de l'Àrea Metropolitana.

Comencen els treballs previs per a la construcció del nou pas per travessar el Ripoll -Imatge 1-

El juny de 2017 la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Ripollet va aprovar la Memòria per a la recuperació de les lleres dels rius Ripoll i Sec al seu pas per Ripollet, les àrees de ribera i els espais lliures vinculats al sistema fluvial. Aquesta memòria es va elaborar desprès d'una tasca de camp i de revisió d'estudis previs relatius a l'encaix i estat del riu i les seves zones adjacents. A més del pas fluvial, la memòria contempla el replanteig i l'encontre dels rius Ripoll i Sec amb la població. Així, el document consolida l'anella verda que envolta els dos rius, potencia la mobilitat sostenible i planteja la recuperació de les lleres dels rius Ripoll i Sec al seu pas per Ripollet, les àrees de ribera i els espais lliures com a corredor biològics. L'Ajuntament també ha sol·licitat a l'AMB que habiliti un pas per a travessar el riu Sec des del parc Massot.

Nous horts municipals
Una altra de les actuacions previstes se situa a la zona consolidada d'horts per a pensionistes i jubilats al Molí d'en Xec. Consisteix en la creació de noves parcel·les de titularitat municipal per aquelles persones de Ripollet que ho sol·licitin. En aquestes parcel.les es podrà desenvolupar el conreu hortícola ecològic, ampliant així l'oferta municipal d'horts municipals.
R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal