fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
La Regidoria de Salut Pública recorda els consells de prevenció i control del mosquit tigre -Sanitat- 13/06/2018

L'Ajuntament de Ripollet, des de la Regidoria de Salut Pública, alerta de l'arribada del mosquit tigre al municipi amb l'augment de les temperatures i posa a l'abast de la ciutadania consells per a la seva prevenció i control. Per reduir la proliferació de l'insecte, el mètode més efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de les larves aquàtiques.

La Regidoria de Salut Pública recorda els consells de prevenció i control del mosquit tigre -Imatge 1-

El mosquit tigre pon els seus ous en qualsevol lloc de petites dimensions que contingui aigua estancada: gerros, galledes, plats d'animals domèstics, pots, platets de test, joguines, cendrers, llaunes, etc. Per evitar-ho, l'Ajuntament aconsella:

- Buidar i posar sota cobert tots els objectes i contenidors on es pugui acumular aigua i evitar que s'inundin, per exemple, capgirant-los.

- Revisar atentament, com a mínim dues vegades cada setmana, els elements fixos i objectes que no es poden retirar i eliminar-ne qualsevol cúmul d'aigua, netejant els recipients i evitant que es tornin a omplir.

- Mantenir secs els plats de test, quan no es puguin retirar.

- Mantenir els pneumàtics secs i sota cobert.

- En els casos en què es consideri imprescindible tenir alguna mena de recipient amb aigua i a l'exterior, col·locar una tapa o una tela de mosquitera prima (malla de 2 mm de mida màxima).

- Renovar l'aigua dels recipients destapats (per exemple, abeuradors d'animals) dues vegades per setmana, com a mínim.

- Mantenir netes de restes vegetals les canaleres de recol·lecció d'aigua de les teulades. Així mateix, s'ha de fer el manteniment dels embornals dels patis.

- Evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua, i l'acumulació d'aigua als forats dels arbres (dessecant-los o col·locant-hi algun material inert que tapi el forat, com ara sorra, per evitar que hi entri l'aigua).

- En el cas concret de les piscines, cal que l'aigua que continguin no esdevingui un focus de cria de mosquits. Quan estiguin buides, s'han de mantenir del tot eixutes. En el cas de piscines plenes d'aigua, s'han de mantenir en condicions higièniques i sanitàries mitjançant els tractaments de l'aigua adequats per evitar la proliferació de larves de mosquits.

- Les basses o els estanys també han d'estar en condicions que no suposin un focus de cria per a aquests mosquits.

En cas que es produeixi una una picada, cal rentar i desinfectar bé la zona afectada. El tractament és simptomàtic i, en cas de persistir les molèsties, s'ha de consultar amb el metge de capçalera.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal