fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 23 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Primers treballs en la Taula per a la diversitat funcional -Serveis- 30/05/2018

Després de dues trobades ciutadanes, el 21 de febrer i el 2 de maig de 2018, ha començat a treballar el que es constituirà com a la Taula per a la diversitat funcional, un espai de debat sobre les mancances del municipi i les millores a dur a terme en temes d'accessibilitat.

Primers treballs en la Taula per a la diversitat funcional -Imatge 1-Primers treballs en la Taula per a la diversitat funcional -Imatge 2-

Tal i com es va acordar en aprovar el pressupost municipal de 2018, el regidor de Transports i Mobilitat, Fran Sánchez, juntament amb el grup municipal d'ERC, han promogut aquest espai per a atendre les demandes de veïns i veïnes del municipi en relació als impediments que priven a les persones amb diversitat funcional del ple exercici dels seus drets. També per parlar sobre les conseqüències que tenen aquests obstacles a la via pública i que poden portar a una situació d'exclusió social perquè impedeixen la seva participació plena i efectiva en la societat en igualtat de condicions.

Les persones que integren la Taula han realitzat visites i itineraris per la ciutat per comprovar, per exemple, deficiències en voreres i passos que inaccessibles a persones amb cadira de rodes o amb mobilitat reduïda. També s'han fet visites a alguns dels sonomàfors recentment instal·lats, quedant pendent fer un itinerari repassant tots els del municipi.

Fruit d'aquestes sortides s'han fet algunes obres de millora a la via pública, com ara l'arranjament de les voreres i la construcció de rampes a la rambla dels Pinetons o el pas per a vianants al carrer de Pizarro. També s'ha modificat la parada d'autobús davant del Centre Cultural per tal d'ampliar el pas per la vorera i s'han habilitat places per a persones amb diversitat funcional a la Rambla de Sant Jordi. Igualment, s'han traslladat les parades d'autobús de la rambla de Sant Andreu i l'avinguda de Maria Torras per evitar el pendent que presentaven.

La Taula per a la diversitat funcional també treballa sobre les deficiències que es poden trobar a les instal·lacions i equipaments públics. Així, el passat 17 de maig membres de la Taula van visitar les instal·lacions del Poliesportiu municipal, juntament amb el Regidor d'Esports, Ramiro Moldes, per tal de mostrar els problemes d'accés existents als vestidors d'aquestes instal·lacions.

Paral·lelament, s'han iniciat unes reunions tècniques amb personal municipal d'urbanisme, brigada, Policia Local i Mobilitat per tal d'analitzar les propostes que sorgeixin de les trobades amb els veïns i veïnes.

Per poder atendre aquestes demandes sortides de la Taula per a la diversitat funcional, el pressupost municipal d'inversions preveu una partida per aquest any 2018 de 50.000 euros.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal