fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El Dia Internacional dels Museus apropa el patrimoni, l'art i la memòria local a Ripollet -Cultura- 22/05/2018

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977 a tot el món. Any rere any, l'Ajuntament de Ripollet se suma a aquesta celebració amb activitats en el marc de La Nit dels Museus i del Dia Internacional dels Museus. "L'objectiu del Dia dels Museus és apropar el patrimoni, l'art i la memòria local a les persones", va explicar el regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, David Fontanals.

El Dia Internacional dels Museus apropa el patrimoni, l'art i la memòria local a Ripollet  -Imatge 1-El Dia Internacional dels Museus apropa el patrimoni, l'art i la memòria local a Ripollet  -Imatge 2-El Dia Internacional dels Museus apropa el patrimoni, l'art i la memòria local a Ripollet  -Imatge 3-El Dia Internacional dels Museus apropa el patrimoni, l'art i la memòria local a Ripollet  -Imatge 4-El Dia Internacional dels Museus apropa el patrimoni, l'art i la memòria local a Ripollet  -Imatge 5-

Memòria històrica del municipi
La Guerra Civil Espanyola va ser la protagonista de la tarda de dissabte, amb la celebració de La Nit dels Museus, que va comptar amb una ruta dels refugiats de la Guerra Civil Espanyola a Ripollet, a càrrec de l'Associació Mai Més!. Tot i la mica de pluja, els participants de la ruta van poder fer diferents parades a llocs d'interès històric del municipi, com ara Can Buxó.

També dissabte va tenir lloc una sessió especial de les Nits de música, sota el títol "Melodies de la guerra", amb la col·laboració del Grup d'Estudis Ripolletencs i Amics del Teatre. El concert de la Coral Tradicional de la Societat Coral "El Vallès" va ser l'acte que va posar punt final a La Nit dels Museus.

Patrimoni artístic i cultural
Diumenge, les activitats van estar més dedicades al patrimoni artístic i cultural local, amb una visita guiada a l'exposició "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya modernista". També es va presentar la Joia del Museu. Es tracta de "documentació de l'Arxiu Municipal que ens ensenya com funcionava el primer franquisme i la dictadura en l'àmbit local", segons va explicar el regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, David Fontanals, en l'acte de presentació dels documents.

La difusió del patrimoni artístic local i el seu bestiari popular també va tenir el seu espai, amb la visita de la Xamuskina, que donava la benvinguda a tothom que s'apropava al CIP Molí d'en Rata.

La celebració d'enguany a Ripollet ha estat marcada pels 80 anys de la Batalla de l'Ebre i la Quinta del Biberó a Ripollet. La programació anava dirigida "a la memòria local i s'acollia dins el programa Memòria=Dignitat".

M.F.

Poden veure l'àlbum de fotografies complet accedint a la pàgina de Facebook d'Info Ripollet.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal