fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Portes obertes a la memòria i l'art local en el Dia Internacional dels Museus -Cultura- 18/05/2018

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977 a tot el món. Any rere any l'Ajuntament de Ripollet se suma a aquesta celebració amb activitats en el marc de La Nit dels Museus i del Dia Internacional dels Museus. La celebració d'enguany a Ripollet estarà marcada pels 80 anys de la Batalla de l'Ebre i la Quinta el Biberó a Ripollet, tot i que també hi haurà espai per a donar difusió al patrimoni artístic local i fins i tot al seu bestiari popular, amb la visita de la Xamuskina.

Portes obertes a la memòria i l'art local en el Dia Internacional dels Museus -Imatge 1-Portes obertes a la memòria i l'art local en el Dia Internacional dels Museus -Imatge 2-

La Guerra Civil Espanyola estarà molt present als actes del Dia Internacional dels Museus, especialment la tarda-vespre de dissabte, que se celebra La Nit dels Museus i comptarà, entre altres activitats, amb una ruta per parlar dels refugiats de la Guerra Civil Espanyola a Ripollet a càrrec de l'Associació Mai Més!. També hi haurà una sessió especial de Nits de música, sota el títol "Melodies de la Guerra", amb la col·laboració del Grup d'Estudis Ripolletencs i Amics del Teatre. Una jornada en la que el punt final el posarà la Coral Tradicional de la Societat Coral "El Vallès".

Diumenge, les activitats estaran més dedicades al patrimoni artístic i cultural local, amb visita guiada a l'exposició d'Andreu Solà i un taller de pintura per a adults, com a novetat. A les 12 el CIP rebrà la visita de la Xamuskina i a les 13 h es descobrirà La Joia del Museu 2018, uns 7 o 8 documents de caràcter administratiu dels primers anys del franquisme.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal