fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 20 de gener de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El Centre Cultural reivindica el tapís com expressió artística amb les obres de Glòria Mogas Umbert -Cultura- 04/05/2018

Aquest dijous, 3 de maig, el regidor de Cultura, Oriol Mor, i l'artista ripolletenca Glòria Mogas Umbert han inaugurat l'exposició "Emocions. Tapissos de Glòria Mogas Umbert". Mor ha reivindicat el fet de cosir com a un art: "Aquests tapissos són obres d'art, perquè surten d'una expressió artística. Cosir, a la nostra societat, és per vendre, però també té un ús artístic". La mostra amplia el ventall d'expressions artístiques que acull el Centre Cultural, "fent que el tapís tingui un lloc i que millor que fer-ho amb algú que ha viscut les emocions al municipi", ha explicat Mor.

El Centre Cultural reivindica el tapís com expressió artística amb les obres de Glòria Mogas Umbert -Imatge 1-El Centre Cultural reivindica el tapís com expressió artística amb les obres de Glòria Mogas Umbert -Imatge 2-El Centre Cultural reivindica el tapís com expressió artística amb les obres de Glòria Mogas Umbert -Imatge 3-El Centre Cultural reivindica el tapís com expressió artística amb les obres de Glòria Mogas Umbert -Imatge 4-El Centre Cultural reivindica el tapís com expressió artística amb les obres de Glòria Mogas Umbert -Imatge 5-

En la seva intervenció, Mogas ha explicat que aquesta exposició "pot ser un descobriment per alguns", ja que no acostuma a fer difusió de la seva faceta artística. Sobre la seva inspiració, Mogas ha comentat que els tapissos "em surten de dins, d'emocions o llocs on he anat, però també de l'aprenentatge". Mogas va rebre classes a l'Escola del Tapís d'Art Contemporani de Sant Cugat del Vallès i va aprendre a teixir en un teler, a la dècada dels 90, a l'Escola de la Núria Prats.

L'exposició està formada per tretze tapissos, realitzats amb cotons i sedes, dos dels quals emmarcats i que van suposar la feina gairebé d'un any de l'artista, com ella mateixa ha explicat.

S.R.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal