fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 21 d'abril de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
El Ple d'abril renova el conveni per gestionar les ajudes i la borsa de lloguer d'habitatge -Plens- 27/04/2018

L'Ajuntament de Ripollet va celebrar, aquest dijous 26, el seu Ple ordinari del mes d'abril. Van quedar aprovats tots els punts que es van portar a debat plenari.

El Ple d'abril renova el conveni per gestionar les ajudes i la borsa de lloguer d'habitatge -Imatge 1-El Ple d'abril renova el conveni per gestionar les ajudes i la borsa de lloguer d'habitatge -Imatge 2-El Ple d'abril renova el conveni per gestionar les ajudes i la borsa de lloguer d'habitatge -Imatge 3-

Es va aprovar, per unanimitat, la pròrroga del conveni de col·laboració entre l'Agència d'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament de Ripollet, en relació a les ajudes i la borsa de lloguer. L'equip de govern també va portar a debat l'aprovació inicial de la modificació dels estatuts de l'entitat mercantil GENERA Mitjà propi Ripollet S.L. L'objecte es va ampliar perquè l'empresa pogués dedicar-se també a la gestió de l'aigua i de les escoles bressol. L'altre canvi en els estatuts és el relatiu al Consell d'administració, on hi haurà 5 representants polítics que poden ser tant regidors com altres persones que representin el partit, però que estiguin qualificades per a fer-ho.

El regidor del PDECAT, Xavier Peñarando va mostrar el seu desacord amb el punt perquè, segons va explicar, en el seu moment el seu grup municipal va demanar "per què no s'havia estudiat la possibilitat de municipalitzar les escoles bressol i que fins que no van rebre protestes de la comunitat educativa en el ple anterior no van començar a estudiar-ho". L'alcalde José M. Osuna li va respondre que "l'Ajuntament no ha despertat en l'últim Ple sobre el tema de les escoles bressol" i que en aquell moment "no es van afegir les escoles bressol per municipalitzar perquè hi havia altres opcions sobre la taula. És des del setembre que han passat coses", va concloure. Finalment, el punt va quedar aprovat, però amb els vots en contra del PDECAT i PP.

L'últim punt de debat va ser la modificació del contracte administratiu de serveis de conservació, neteja i manteniment d'espais verds de Ripollet. Aquesta modificació va quedar aprovada amb els vots de la regidora no adscrita Mònica Laborda, PDECAT, PP i PSC. ERC i Ciutadans s'hi van abstenir.

Quant a les mocions, se'n van presentar 4. El grup municipal de C's va presentar una moció per instar l'estudi tècnic pel canvi de model de recollida de residus. Abans d'entrar al Ple, el govern va fer una proposta de canvi de nom de la moció per centrar-la en l'estudi tècnic pel canvi de model de recollida de residus i no només en els contenidors soterrats, com havia presentat en un principi C's. La moció va quedar aprovada amb els vots a favor de tots els partits, excepte el vot en contra del PDECAT i l'abstenció del PP. La primera tinenta d'alcalde, Pilar Castillejo, va dir que "ens sentim identificats perquè creiem que el model està obsolet. Portem treballant amb aquesta proposta i creiem que és un moment bo. Volem agrair a Ciutadans per fer la modificació de la moció i agrair al regidor del PSC, Antoni Francolí", per haver-se ofert a ajudar, ja que en anteriors governs ell s'havia encarregat d'aquest àmbit.

D'altra banda, el grup municipal d'ADecidim va presentar dues mocions. Una moció era en suport a Rojava i el cantó kurd d'Efrin i en defensa de la pau a Orient Mitjà i va quedar aprovada amb els vots a favor de la regidora no adscrita, Mònica Laborda, el PDECAT, ERC, Ciutadans i PSC. PP s'hi va abstenir.

També ADecidim va presentar una moció per la llibertat d'expressió. Va ser aprovada amb els vots a favor de totes les formacions municipals, excepte els vots en contra de C'S i PP. El regidor i portaveu de C's Ripollet, Josep Gabarra, va considerar que "la llibertat d'expressió no està en risc a Espanya". Per la seva banda, la regidora per ERC Ripollet, Lurdes Serra, havia manifestat minuts abans que "cada cop més s'està reprimint la societat" i que "és obvi el perquè volem marxar d'Espanya".

Per últim, les joventuts d'ERC Ripollet, a través del grup municipal d'ERC, van presentar una moció per a la feminització i la recuperació de la dignitat del nomenclàtor municipal. La moció va quedar aprovada amb l'abstenció del PSC, els vots contraris de PDECAT, PP i C's i els vots favorables d'ERC, ADecidim i la regidora no adscrita.

M.F.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal