fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Sant Jordi, la Fira d'Entitats i el nou Drac protagonitzen les activitats d'abril #AnydelLlibre -Cultura- 09/04/2018

Dijous 5 d'abril, el regidor de Cultura, Oriol Mor, acompanyat de les entitats col·laboradores, va presentar la programació de Sant Jordi 2018, una celebració que, enguany, s'allargarà durant tres dies: des de dissabte 21 fins al dilluns dia 23. Tot i això, les activitats previstes es repartiran durant tot el mes, convertint aquest abril en el punt àlgid de les activitats de l'Any del Llibre. "És una diada molt més àmplia i, no només això, sinó que durant el mes d'abril donem el pes al llibre i a la lectura que es mereixen", explicava Mor.

El programa d'activitats gira al voltant de tres grans eixos: el cap de setmana de Sant Jordi a la plaça de Pere Quart, la Fira d'entitats i el Drac de Ripollet, nou símbol del bestiari popular.

Sant Jordi, la Fira d'Entitats i el nou Drac protagonitzen les activitats d'abril #AnydelLlibre -Imatge 1-Sant Jordi, la Fira d'Entitats i el nou Drac protagonitzen les activitats d'abril #AnydelLlibre -Imatge 2-Sant Jordi, la Fira d'Entitats i el nou Drac protagonitzen les activitats d'abril #AnydelLlibre -Imatge 3-Sant Jordi, la Fira d'Entitats i el nou Drac protagonitzen les activitats d'abril #AnydelLlibre -Imatge 4-

Sant Jordi omplirà de vida la plaça de Pere Quart
La plaça de Pere Quart acollirà, del 21 al 23 d'abril, la celebració de la Diada de Sant Jordi, enguany, organitzada conjuntament amb les escoles participants en els programes de lectura i escriptura, l'Ajuntament i les associacions culturals del municipi. A la plaça, hi haurà, com ja és habitual, la Carpa de la Biblioteca, la Carpa de la Ràdio i les carpes d'altres entitats culturals que s'hi han volgut sumar. És el cas, per exemple, de l'Associació Cultural i Centre de Formació d'Adults Jaume Tuset, que instal·larà una carpa d'intercanvi de llibres, el dia 23.

La celebració de Sant Jordi començarà dissabte, a les 18 h, amb la instal·lació de parades de llibres i la Carpa de la Biblioteca que, enguany, s'ha batejat com la "Carpa del Drac". El Racó de les Lletres locals acollirà la presentació del llibre "Un autobús bajo el mar", de David Muñoz i Esther Bernal. De fet, diumenge i dilluns, l'entitat també oferirà diferents presentacions d'autors i autores locals de 12 a 14 h.

Diumenge, les parades obriran a les 10 h i el Drac serà el protagonista de les primeres activitats del dia: a les 11 h, es farà un taller per fer una disfressa de drac, i a les 12 h, s'ha programat el bateig d'aquesta nova bèstia de Ripollet, que finalitzarà amb una cercavila fins a la Torre de l'Argentera. Acompanyaran al drac els gegants i la resta de bestiari popular: el Poll Foll i el Cabraboc.

Ripollet Ràdio farà una programació especial cara al públic des de la plaça de Pere Quart. Diumenge al matí, els col·laboradors de Ripollet Ràdio faran un especial amb els protagonistes de la fira i seccions al voltat de la celebració, a càrrec de diferents programes de l'emissora. Dilluns al matí serà el torn dels espais Així Som (Aspasur), Fem Memòria i un magazín del serveis informatius.

Entre altres activitats programades a la plaça, hi ha una sessió de contes en anglès, un pintacontes, una instal·lació interactiva per convertir-se en titellaire per un dia o un micro obert de contes.

Dilluns dia 23, a més de les activitats a la plaça, hi ha un projecte que protagonitzarà el matí: el "Lletra a lletra", en el qual han estat treballant diversos centres educatius del municipi des de setembre. Tot l'alumnat participant es trobarà, a les 9 h, al Teatre Auditori. A les 10 h, acompanyaran la cercavila del Drac, fins a la rambla de Sant Esteve, i durant el matí, presentaran els seus treballs en dos espais: les escoles Enric Tatché, Gassó i Vidal i el grup de persones adultes ho faran a la rambla de Sant Esteve, i les escoles Tiana de la Riba i Francesc Escursell, al parc del Riu Ripoll i a la Biblioteca.

Consulteu el document adjunt o la pàgina municipal dedicada a la programació de l'Any del Llibre per descobrir totes les activitats d'aquest mes d'abril.

La Fira d'Entitats ja compta amb una cinquantena de parades
La Fira d'Entitats està plantejada com una fira de l'associacionisme ripolletenc en tots els seus àmbits, cultural, veïnal, esportiu o polític, amb una clara vinculació als motius de Sant Jordi. Actualment, ja hi ha una cinquantena d'entitats inscrites. Durant tota la jornada, també organitzaran activitats, la ubicació i l'horari de les quals s'anirà anunciant amb cartells o pissarres instal·lats al llarg de la fira. Per exemple, un concurs de còmic. En aquesta edició, es va anunciar que no hi haurà fira d'artesania.

Enguany, la CRAC no organitza la fira, sinó que s'ha creat una nova comissió organitzadora liderada pel Servei Comunitari de Can Mas i amb la col·laboració d'altres entitats, com ara el Centre d'Esplai L'Estel. "Ens ha sabut greu que la CRAC no pugui tirar endavant el Sant Jordi a la Rambla, però la seva feina, feta durant trenta anys, també ens serveix per tirar endavant la fira amb totes les entitats que acompanyaven la CRAC", deia Mor.

El regidor va parlar d'un "any pont" i de pocs canvis, sobretot, per la manca de temps amb la que ha treballat la nova comissió coorganitzadora.

El Drac de Ripollet, la nova incorporació al bestiari popular
L'artista Ramon Aumedes, creador també del Poll Foll, ha construït aquest drac que té un cap que mesura un metre i mig i una cua d'onze metres de llarg. El Drac s'ha inspirat en els dracs centenaris de la Torre de l'Argentera. El regidor explicava què simbolitza aquesta nova "bèstia de l'associacionisme", com va nomenar-la ell en algun moment: "La bèstia ha estat creada i pensada per a les entitats, com una eina que puguin utilitzar les entitats de Ripollet, vinculada a la idea de la cuca fera. En el món tradicional, la cuca fera representa la unió de la gent, que posa en marxa una cuca fera en moviment".

A patir de dilluns 9, i fins al 20 d'abril, s'obrirà un procés participatiu per triar el nom del Drac. Les vuit propostes neixen a diferents escoles del municipi i són les següents: Ales, Cirera, Draguifoc, Draguillet, Draquinus Màximus, Escam, Ripodrac i Xamuskina. La votació, oberta a tota la ciutadania, es podrà fer a diferents equipaments locals, on ja s'han distribuït les butlletes de votació: Biblioteca, Centre Cultural, CFA i Escola d'Adults Jaume Tuset, CIP Molí d'en Rata, Mercat Municipal, Patronat Municipal d'Ocupació, Poliesportiu Municipal i Servei d'Ocupació de Catalunya.

El nom guanyador el coneixerem després de l'escrutini, que tindrà lloc el dissabte 21 d'abril, a les 19 h, al Centre Cultural.

S.R.


Icona Fitxer PDF - 2,09 Mb - ripollet-cul-programa-activitats-sant-jordi-2018.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal