fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
El 63% dels participants al programa Inserjovevallès a Ripollet s'insereixen en el mercat laboral -Economia- 22/03/2018

A finals de febrer, finalitzava la segona edició del programa integral Inserjovevallès, dirigit a joves entre 16 i 29 anys beneficiaris de la garantia juvenil. En els dos anys que el Patronat Municipal d'Ocupació (PMO) ha portat a terme el programa a Ripollet, coordinat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i treballant conjuntament amb altres ajuntaments, hi han participat 24 joves. Un 63% d'aquests han aconseguit inserir-se en el marcat laboral i 7, han rebut algun tipus de formació específica o han retornat al sistema educatiu formal. A la comarca, 172 joves s'han beneficiat de l'Inserjovevallès, dels quals un 52% ha aconseguit inserir-se en el mercat laboral i 40 han optat per la formació.

El 63% dels participants al programa Inserjovevallès a Ripollet s'insereixen en el mercat laboral  -Imatge 1-

Durant els deu mesos de duració del programa, els joves han rebut orientació laboral, tant individuals com grupals, i realitzat diverses visites a empreses del municipi (Hotel IBIS, CALSI i Bonpreu) i la comarca. L'objectiu d'aquestes visites és apropar els joves a la realitat de l'entorn productiu, perquè coneguin el funcionament de les empreses, els perfils professionals més demandats i els processos de selecció. El PMO també ha organitzat accions d'enfortiment social pels joves participants, amb l'objectiu de fomentar la seva integració social en el municipi. Les visites s'han realitzat a l'Horta Social, el PAME i Ripollet Ràdio.

Com a novetat, enguany, els joves han gaudit d'unes Colònies emocionals, que permeten treballar l'autoconeixement i diverses competències professionals de forma vivencial.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal