fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 26 de març de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
L'Espai Viu del Pont Vell uneix horticultura i sentiment de comunitat entre els veïns del barri -Societat- 20/03/2018

Un grup de veïnes i veïns del barri del Pont Vell reconverteix un solar abandonat en un espai natural on plantar arbres fruiters i plantes aromàtiques i que pretén ser també un punt de trobada entre el veïnat i crear comunitat. "Volem fugir de la idea de fer parcel·les on cadascú tingui el seu hortet, es tracta d'un espai d'experimentació", explica Annaïs Vázquez, una de les impulsores del projecte que porta per nom "Espai Viu del Pont Vell".

L'Espai Viu del Pont Vell uneix horticultura i sentiment de comunitat entre els veïns del barri -Imatge 1-L'Espai Viu del Pont Vell uneix horticultura i sentiment de comunitat entre els veïns del barri -Imatge 2-

El solar és propietat de la SAREB i està situat davant del Centre Cívic del barri del Pont Vell. De moment, s'ha fet una primera trobada en el mateix solar, que va servir per treure'n la brossa i per fer una dinar conjunt entre la gent interessada que s'hi va apropar, i una segona reunió al Centre Cívic perquè cadascú aportés les seves idees. "Aquest espai no és nostre i no hi ha una idea de treure'n rendiment. És el fet de jugar a experimentar, veure què passa si planto això aquí, compartir idees i trobar-nos entre tots", comenta Vázquez.

Un espai obert a totes les propostes
D'aquesta pluja d'idees que van fer, ara s'ha de veure com es materialitza tot, segons les eines i els recursos de què es disposi. "Cadascú que aporti d'acord amb la seva habilitat, sigui amb energia o amb coneixements. Jo sé de compostatge, però no d'herbes aromàtiques, la idea és també compartir un aprenentatge", explica Andrés Cortés, un dels implicats en el projecte. Cortés, d'origen xilè, va decidir unir-se a la iniciativa "Espai Viu del Pont Vell", després de saber del projecte a través d'Internet. El va motivar la idea i també el fet de poder tenir contacte amb la terra vivint enmig d'un entorn urbà. "El contacte amb la terra és una mica terapèutic", opina Cortés.

La pròxima trobada serà el 7 d'abril i està oberta a tothom que estigui interessat en aquest projecte d'horticultura que a la vegada busca crear un vincle comunitari. "És el fet de sentir-te del lloc i compartir interessos. A vegades pensem que estem molt sols amb la nostra idea i després veus que hi ha gent que apareix que té les mateixes idees", reflexiona Annaïs Vázquez. El projecte també es pot trobar a les xarxes socials, amb l'adreça de Facebook @espaiviudelpontvell.

M.F.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal