fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
L'abans i l'ara del feminisme local, al sopar de dones -Societat- 12/03/2018

Una cinquantena de dones van assistir el passat dissabte, 10 de març, a la xerrada-debat i el sopar de dones, organitzat per Dones Feministes de Ripollet. Una activitat amb la que es va tancar el programa oficial del 8 de març a Ripollet i que va estar dedicada a la figura de Maria Aurèlia Capmany, en el centenari del seu naixement. Capmany va ser "la primera feminista contemporània de Catalunya", segons la va definir Rosa Maria Dumenjó, membre de Dones Feministes, durant la seva intervenció. Joves integrants de la nova entitat feminista Belladona van aprofitar per presentar-se.

L'abans i l'ara del feminisme local, al sopar de dones  -Imatge 1-L'abans i l'ara del feminisme local, al sopar de dones  -Imatge 2-L'abans i l'ara del feminisme local, al sopar de dones  -Imatge 3-

Després d'una introducció de Iolanda Bethencourt, Dumenjó, qui havia conegut M. Aurèlia Capmany, va fer un repàs de la seva vida personal i professional, tot assegurat que "va trencar molts motlles" tant en l'àmbit polític, com cultural, pedagògic i social. Tot seguit es va poder veure un vídeo documental sobre la novel·lista i activista barcelonina.

La tinent d'alcalde Pilar Castillejo i la regidora de Polítiques de Gènere i Feminismes, Reyes Muñoz, també van assistir a l'acte. Castillejo i algunes de les presents, que van voler expressar la seva opinió en relació al 8 de març, van coincidir en què la vaga feminista marcarà un abans i un després en la lluita per la igualtat entre homes i dones.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal