fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
La Marea grisa arriba a Ripollet per sumar-se a la lluita per unes pensions dignes -Societat- 05/03/2018

La sala d'actes del Centre Cultural es va quedar petita el passat divendres, 2 de març, per acollir la presentació de la Marea Pensionista Ripollet. L'acte va anar a càrrec d'un dels impulsors del moviment a la nostra població, Josep Ferrús, i de Soledad Mendoza, de Marea Pensionista Cerdanyola del Vallès i va comptar amb les intervencions de Domiciano Sandoval, coordinador de Marea Pensionista Catalunya, i del també membre i activista especialitzat en drets socials i laborals, Juan Montero. L'acte, a més, va servir per a fer una crida a la participació en la manifestació en defensa de les pensions públiques, convocada pel pròxim 17 de març, a les 11 h, a la plaça Urquinaona de Barcelona.

La Marea grisa arriba a Ripollet per sumar-se a la lluita per unes pensions dignes -Imatge 1-La Marea grisa arriba a Ripollet per sumar-se a la lluita per unes pensions dignes -Imatge 2-La Marea grisa arriba a Ripollet per sumar-se a la lluita per unes pensions dignes -Imatge 3-La Marea grisa arriba a Ripollet per sumar-se a la lluita per unes pensions dignes -Imatge 4-La Marea grisa arriba a Ripollet per sumar-se a la lluita per unes pensions dignes -Imatge 5-

Juan Montero, a la seva ponència, va fer una mica d'història del sistema públic de pensions, impulsat per primera vegada a Alemanya després de la II Guerra Mundial i creat a Espanya el 1967. L'activista va recordar la gran vaga general del juny de 1985 i els acords del "Pacto de Toledo" de 1995.

Domiciano Sandoval, per la seva part, va assegurar que el govern del PP "està tractant de desmuntar el sistema públic de pensions amb mentides perquè la banca ho gestioni", fent cas a les recomanacions que arriben des del Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional, que diuen que "les pensions són cares". Entre les "mentides" que Sandoval va assegurar que s'estan dient, hi ha el fet que es tracta d'un sistema no sostenible, que les pensions són cares o que el sistema té dèficit. En aquest sentit, el coordinador de la Marea Pensionista Catalunya va destacar que el govern del PP no parla de la productivitat de les persones, dels efectes de la robotització o dels milions d'euros gastats en el rescat a la banca, les autopistes o el cas Castor. Sandoval va recordar que la carta social europea fixa en 1.080 € el mínim vital, mentre que a Espanya la pensió mitjana és de 930 € per persona i hi ha més de 4 milions de pensions de 600 €.

A la ponència es van donar altres dades que segons Sandoval "formen part d'un procés perquè el sistema caigui", com ara els 2.500 milions d'euros que el govern va destinar el 2016 a subvencionar els plans de pensions privats o els 4.000 milions destinats a les empreses per ajudar a la contractació. Després de quatre anys de congelació de les pensions, els membres del moviment exigeixen una reforma integral del sistema i demanen el suport i la mobilització de tota la societat per aconseguir-ho i convertir-se en "un moviment de solidaritat intergeneracional", ja que "el problema de les pensions afecta tota la societat", va assegurar Sandoval.

L'acte, en què es van recollir signatures contra la pujada del 0,25% anunciada pel govern, va finalitzar amb un torn d'intervencions del públic.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal