fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
La Taula de la Diversitat Funcional recull moltes queixes d'accessibilitat a comerços i equipaments -Serveis- 23/02/2018

Una trentena de persones, entre discapacitats i representants d'entitats, van participar a la primera trobada ciutadana per activar la Taula de Diversitat Funcional. A la reunió, els regidors de Mobilitat, Fran Sanchez i la regidora d'ERC, Lurdes Serra, grup amb qui el govern ha impulsat la Taula, van recollir moltes queixes sobre la falta d'accessibilitat, principalment a comerços i restaurants de la vila, a les comunitats -que no coneixen l'obligatorietat de ser accessibles per a tot el seu veïnat- i també d'algunes dependències municipals, com ara la piscina municipal, de la que van demanar més vestuaris adaptats.

La Taula de la Diversitat Funcional recull moltes queixes d'accessibilitat a comerços i equipaments -Imatge 1-La Taula de la Diversitat Funcional recull moltes queixes d'accessibilitat a comerços i equipaments -Imatge 2-La Taula de la Diversitat Funcional recull moltes queixes d'accessibilitat a comerços i equipaments -Imatge 3-La Taula de la Diversitat Funcional recull moltes queixes d'accessibilitat a comerços i equipaments -Imatge 4-La Taula de la Diversitat Funcional recull moltes queixes d'accessibilitat a comerços i equipaments -Imatge 5-

Els afectats també van denunciar l'ocupació de les places reservades per a minusvàlids, així com la proliferació de rampes massa inclinades que no compleixen la normativa del màxim del 10% o que no comencen arran de terra.

Objectiu, millorar l'accessibilitat i la inclusió dels discapacitats
L'objectiu de la Taula és decidir entre tots les accions que es realitzaran per millorar la inclusió al municipi de les persones amb diversitat funcional. El regidor de Mobilitat, que es va mostrar molt satisfet per la gran resposta, va anunciar que aquest any es destinaran 50.000 euros a fer millores d'accessibilitat i campanyes de conscienciació. D'altra banda, es farà una diagnosi de l'accessibilitat dels edificis municipals i que el projecte de semàfors sonors proposats pels joves dels anteriors Pressupostos Participatius s'ha ampliat a tots els semàfors que hi ha a Ripollet. Sanchez també va fer seva la petició de conscienciar a les botigues, restaurants i comunitats de veïns perquè siguin accessibles a tothom i la importància de sensibilitzar a les famílies a través dels escolars.

Entre els assistents hi havia representants polítics de Decidim, ERC, Podem, PSC i d'entitats com ara AFIS, Apadir, ACIC, la Fundació Esclerosi Múltiple, el canal de YouTube Cojos en lucha -especialitzat en denunciar la marginació dels discapacitats- , l'AAVV i la Plataforma contra la Benzinera de Can Tiana i persones amb deficiència motora i visual. Pròximament, la Regidoria de Mobilitat retornarà a la Taula un pla d'actuacions, amb una nova trobada, on es convidarà personalment a tots els assistents dels quals es va recollir el contacte.

Fotos:
- un cèntric local de Ripollet sense adaptar
- diferents instantànies de la trobada



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal