fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de febrer de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
PSC i En Comú Podem demanen al Parlament els instituts escola d'El Martinet i Els Pinetons -Educació- 15/02/2018

Els grups parlamentaris de Socialistes i Units per Avançar i de Catalunya en Comú Podem van entrar per registre el passat 9 de febrer al Parlament de Catalunya una proposta de resolució sobre la creació dels instituts escola El Martinet i Els Pinetons dins la planificació educativa a Ripollet. Aquesta petició és el resultat dels contactes mantinguts per part de les famílies dels dos centres educatius amb totes les formacions polítiques del municipi.

PSC i En Comú Podem demanen al Parlament els instituts escola d'El Martinet i Els Pinetons  -Imatge 1-

La proposta insta al Govern de la Generalitat a incloure la viabilitat i l'estudi dels dos projectes d'institut escola, dins la planificació educativa al municipi pels pròxims quatre cursos. També demana promoure l'impuls d'aquests projectes, per tal de facilitar a les famílies continuar amb la línia pedagògica escollida, i dotar d'una partida als propers pressupostos amb els recursos econòmics necessaris. Per últim, el text demana "reconèixer, visibilitzar i recolzar la riquesa i diversitat pedagògica de Ripollet i treballar per garantir la continuïtat de les pedagogies en les diferents etapes de l'educació secundària al municipi".

La proposta de resolució recorda la negativa de la Generalitat de construir el 4t institut, optant per ampliar i adequar els tres instituts públics actuals, així com concedir l'ampliació de secundària a una escola concertada. Decisions que, segons PSC-Units i CatECP, no fan més que massificar l'institut Can Mas i convertir els instituts Palau Ausit i Lluís Companys en "macro instituts de fins a cinc línies, que afegirà encara més complexitat en aquests centres". Ambdos grups parlamentaris asseguren que les dues iniciatives locals d'instituts escoles "permetrien millores evidents en l'oferta educativa a secundària a Ripollet", com ara "desmassificar els instituts actuals i millorar l'atenció educativa, reduir el fracàs escolar, reforçar la dotació d'equipaments per a l'educació postobligatòria o ampliar el ventall de models pedagògics a l'escola pública".

El futur de les pensions
El PSC de Ripollet ha organitzat per aquest divendres, 16 de febrer, una xerrada sobre el futur de les pensions. L'acte, que tindrà lloc al Centre Cultural, anirà a càrrec de Mercè Perea, diputada del PSC al Congrès del Diputats.

Foto: reunió celebrada el setembre de 2017 entre representants del PSC Ripollet i els diputats socialistes Pol Gibert, Esther Niubó i Ana del Frago, amb membres de l'AFI El Martinet i l'AFA Els Pinetons.

R.H.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal