fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
La 125a Festa de Sant Antoni Abat omple els carrers de Ripollet -Cultura- 22/01/2018

La Festa de Sant Antoni Abat ha celebrat la seva 125a edició a Ripollet aquest cap de setmana. La presentació de la festa va tenir lloc dissabte, 20 de gener, a la Sala d'Actes del Centre Cultural, que va reunir més d'un centenar de persones. L'acte, presentat pel president de la Comissió Organitzadora de la Festa de Sant Antoni Abat, Joan Albiñana, va comptar amb la participació de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i la secció coral Veus del Vallès de la Societat Coral "El Vallès" que van interpretar temes com l'Himne de Traginers o El Cant de la Senyera.

La 125a Festa de Sant Antoni Abat omple els carrers de Ripollet -Imatge 1-La 125a Festa de Sant Antoni Abat omple els carrers de Ripollet -Imatge 2-La 125a Festa de Sant Antoni Abat omple els carrers de Ripollet -Imatge 3-La 125a Festa de Sant Antoni Abat omple els carrers de Ripollet -Imatge 4-La 125a Festa de Sant Antoni Abat omple els carrers de Ripollet -Imatge 5-

Joan Giménez, pregoner de l'edició d'enguany, va explicar, al seu pregó, com va néixer la seva estima pels cavalls i va voler posar de manifest la importància de la festa al municipi: "La Festa de Sant Antoni és un gran sentiment que molta gent portem a dins. És una festa emblemàtica que recorda l'origen rural del nostre poble i que reuneix a les persones de Ripollet de tota la vida".

La família Saló-Grau va ser el Banderer d'aquesta edició. Com representants, Salvador Garcia va ser el portador de la bandera i els seus cosins Jordí Saló i Ricard Saló, els cordonistes. Garcia va voler recordar la figura de Josep Saló, conegut com l'Avi Saló, i el lligam de la família amb la festa. També va fer una crida a les noves generacions: "Entre tots hem de fer el possible per continuar i enfortir aquesta tradició tan nostra i, sobretot, animar a les generacions més joves que s'impliquin per fer la festa més gran encara". Albiñana, president de la Comissió Organitzadora, també va animar els assistents a fer-se socis de l'entitat per tal de continuar fent possible aquesta festa.

L'alcalde, José M. Osuna, va destacar "el suport de la gent" a la festa, imprescindible per tirar-la endavant, i la col·laboració d'altres associacions: "Aquesta col·laboració entre entitats és molt necessària per al nostre municipi i pròpia de l'esperit claverià, d'afavorir l'associacionisme i de poder fer possible aquest suport mutu". L'acte també va comptar amb la presència de Joan Ramon Gordo, president de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell, i el president d'Acció Fotogràfica Ripollet, el qual va presentar el segon Rally Fotogràfic Festa Sant Antoni Abat 2018. El termini per presentar fotografies, un màxim de quatre per persona, romandrà obert fins al 4 de febrer.

Un cop finalitzat l'acte de presentació, l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès va encapçalar la desfilada fins al monument als Tres Tombs, a la plaça Josep Maria Brull. Allà, la família Saló Gran va fer l'ofrena floral en record dels socis difunts.

L'endemà de la presentació, el diumenge 21, la 125a Festa de Sant Antoni Abat arribava als carrers de Ripollet, que l'esperava amb els carrers i places plens de gent. A les 7 h, la diana de traginers despertava el poble amb motiu de la festa. Durant tot el matí, es van lliurar les coques als socis a l'Escola Anselm Calvé i, a les 9 h, al carrer Escoles, es va fer la concentració a cal Banderer, al carrer Escoles. L'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès va acompanyar la família Saló-Grau fins a l'església, on va tenir lloc la celebració d'ofici solemne amb l'actuació de la Societat Coral "El Vallès". El repic de campanes anunciava, a les 12 h, l'inici dels Tres Tombs i la benedicció dels cavalls i ases. La tradicional passada va ser tot un èxit participatiu, amb carrosses i cavalls vinguts d'arreu. La festa va finalitzar amb el lliurament de records a tots els participants, a la plaça de Josep Maria Brull, davant el monument dedicat a aquesta celebració.

La plaça Pere Quart va acollir, diumenge, el 9è Mercat de Sant Antoni, especialitzat en productes de la terra.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal