fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
L'Ajuntament col·labora per a què les persones afectades per l'amiant reclamin justícia -Societat- 16/01/2018

Per donar a conèixer el que qualifica de "genocidi laboral i social" i per tal de possibilitar la reclamació i "fer justícia", l'Ajuntament ha iniciat una campanya informativa en col·laboració amb el Col·lectiu Ronda, una cooperativa amb més d'un centenar d'advocats i advocades i 45 anys d'història, que té molta experiència en la defensa de persones afectades per l'exposició a l'amiant.

L'Ajuntament col·labora per a què les persones afectades per l'amiant reclamin justícia -Imatge 1-

Tot just ara es compleixen 15 anys de la prohibició de l'amiant a l'estat espanyol, una fibra mineral molt utilitzada en àmbits tan diversos com la construcció, la indústria i els productes de gran consum, pels seus efectes sobre la salut. L'exposició a les fibres d'amiant pot provocar diferents tipus de càncer i patologies respiratòries greus. A Ripollet, un dels principals focus d'exposició prové de la fàbrica Uralita, on s'utilitzava l'amiant en els processos de fabricació, amb milers de persones exposades a un material clarament perjudicial sense que l'empresa productora adoptés mesures de seguretat per pal·liar-ne els efectes ni alertessin els treballadors dels riscos als quals estaven sotmesos.

L'Ajuntament de Ripollet col·labora en la difusió del telèfon gratuït d'informació dels advocats del Col·lectiu Ronda: 900 802 525 i el seu correu electrònic info@cronda.coop, per tal que puguin reclamar prestacions i compensacions per la vida judicial. A diferència d'altres països, a Espanya encara no existeixen fons de compensació, tot i exisitir els responsables, i és per això que les víctimes només disposen de la via legal per reclamar justícia.


Aquesta campanya arriba després que l'Audiència Provincial de Madrid condemnés, per primera vegada, l'empresa URALITA a indemnitzar amb més de 2 milions d'euros a 39 veïns de Ripollet i Cerdanyola, afectats per l'amiant, sense relació laboral directa amb l'empresa, és a dir, persones que vivien o treballaven als seus voltants.

S.R./R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal