fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 16 de novembre de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Els "Niños de la Guerra" expliquen la seva història a la nova exposició del Centre Cultural -Cultura- 16/01/2018

El 10 de gener va arribar a Ripollet l'exposició "Els 'Niños de la Guerra' expliquen la seva vida, expliquen la teva història" a la Sala 1 del Centre Cultural, fins al 4 de febrer. Es tracta d'una producció de l'Arxiu Nacional de Catalunya i compta amb la col·laboració de la Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals (CRAC), l'Ajuntament de Ripollet, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l'Asociación Archivo Guerra y Exilio (AGE).

Els "Niños de la Guerra" expliquen la seva història a la nova exposició del Centre Cultural  -Imatge 1-Els "Niños de la Guerra" expliquen la seva història a la nova exposició del Centre Cultural  -Imatge 2-Els "Niños de la Guerra" expliquen la seva història a la nova exposició del Centre Cultural  -Imatge 3-Els "Niños de la Guerra" expliquen la seva història a la nova exposició del Centre Cultural  -Imatge 4-Els "Niños de la Guerra" expliquen la seva història a la nova exposició del Centre Cultural  -Imatge 5-

La inauguració va tenir lloc el dijous 11 de gener i va comptar amb la presència de Montserrat Casamitjana, presidenta de la CRAC, Josep Fernández Trabal, cap de l'Àrea de Fons Històrics de l'Axiu Nacional de Catalunya, i Oriol Mor, regidor de cultura. Trabal va voler destacar el valor afegit de l'exposició: està feta exclusivament a partir de testimonis directes. Els assistents a la inauguració van tenir l'oportunitat de conèixer la Rosa Ortiz, una dels "Niños de la Guerra" que va explicar la seva arribada i experiència a la Unió Soviètica, així com la seva tornada a l'Estat espanyol. Ortiz va voler destacar la importància d'aquesta exposició per tal de donar a conèixer la història d'aquests nens, sovint desconeguda.

"Els nens de la guerra expliquen la seva vida, expliquen la teva història" narra un dels més bonics capítols de la solidaritat entre els pobles: l'acollida de nens refugiats de la guerra, una actuació profundament humana i solidària i que crida positivament l'atenció en el context actual.

Entre el mes de març de l'any 1937 i el novembre del 1938, en el marc d'un acord amb la Unió Soviètica, el Govern de la República va enviar a l'URSS gairebé 3.000 nens i nenes per a protegir-los de la Guerra Civil. L'exposició explica la història dels anomenats "nens de la guerra" a partir de les vivències dels propis protagonistes recollides en els documents textuals i gràfics del fons Centro Español de Moscú, donat per l'AGE a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

M.F./S.R.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal