fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
El Ple de desembre aprova el Pressupost 2018 i el Pla de mobilitat urbana sostenible -Plens- 27/12/2017

El passat divendres 22 de desembre, el Ple de l'Ajuntament va celebrar una sessió ordinària en què es van portar quatre punts i dues mocions a debat.

El Ple de desembre aprova el Pressupost 2018 i el Pla de mobilitat urbana sostenible -Imatge 1-

El primer tema, un cop fet el despatx d'ofici, feia referència a la declaració de compatibilitat d'un empleat municipal, per tal de continuar la seva tasca com a educador social i, alhora, l'exercici de professió a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va quedar aprovat amb el vot a favor de la regidora no adscrita Mònica Laborda, el PDECAT i el PSC i l'abstenció d'ERC, PP i C's. Tot seguit, l'alcalde va presentar l'actualització dels representants de la corporació al plenari del Consell Escolar Municipal, motivada pels canvis de regidors en el plenari i als centres educatius. Aquesta actualització, que nomena representants tots els regidors del plenari, excepte l'alcalde, va quedar aprovada per unanimitat.

El tema principal del Ple ordinari de desembre va ser el debat per a l'aprovació del Pressupost exercici 2018, corporació i patronats. Després de la presentació de la tinenta d'alcalde Pilar Castillejo i les intervencions de les diferents forces polítiques, l'alcalde va fer ús del seu vot de qualitat i va quedar aprovat amb 10 vots a favor (Decidim, Mònica Laborda i ERC), 10 en contra (PP, C's i PSC) i una abstenció (PDECAT).

També va quedar aprovat definitivament el Pla de mobilitat urbana sostenible per unanimitat. Des del PDECAT, Xavier Peñarando explicava el seu vot dient que el Pla "s'ha d'executar i és necessari". També ha fet referència a la millora del Pla gràcies a les aportacions de la seva i d'altres forces polítiques. El grup d'ERC ha estat "crític i col·laborador" amb les onze al·legacions presentades, segons explicava Lurdes Serra, la seva regidora: "El grup hi ha apostat des del primer moment, perquè és una eina necessària per al municipi". Lluís Tirado, regidor del PSC, ha agraït la feina feta pel regidor de Mobilitat, Fran Sánchez, i ha posat de manifest que "el PSC ha presentat més al·legacions que tots els altres. Ningú no pot dir que no treballem per Ripollet des de l'oposició". El següent pas serà la creació d'una Taula de mobilitat que s'encarregui del seu seguiment del Pla.


Mocions sobre accessibilitat i comptadors telegestionables
El grup del PSC va presentar una moció que insta el Govern de l'Estat a adoptar les mesures necessàries per garantir condicions bàsiques d'accessibilitat i no discriminació. Segons la regidora socialista Maria Lladó, es tracta de "refermar temes més concrets, de calendari i de posada en marxa d'accions". La moció es va aprovar, amb els vots a favor de tots els partits, a excepció d'ERC i PP, que es van abstenir.

D'altra banda, la regidora no adscrita Mònica Laborda va presentar una altra moció referent als comptadors telegestionables, on es denuncia l'incompliment de la normativa europea i la manca de protecció de dades per part d'ENDESA, entre d'altres. Amb l'abstenció del PDECAT, ERC i PP i els vots a favor de Decidim, PSC i C's, va quedar aprovada la moció.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal