fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
L'exposició de pessebres de Ripollet arriba a la seva 38a edició -Cultura- 14/12/2017

Aquest dimecres, Pere Padró, president de l'Agrupació de Pessebristes de Ripollet, va inaugurar la 38a edició de l'exposició de pessebres. Un cop el mossèn Gassó va fer la tradicional benedicció, Padró va destacar que, tot i d'origen religiós, el pessebre és part de la cultura nadalenca del nostre país. És per això que, des de l'Agrupació, treballen pel seu manteniment i preservació: "Han passat diverses persones per l'Agrupació, però el pessebre segueix viu a Ripollet", comentava Padró, que també va aprofitar per reivindicar el treball que s'està fent per aconseguir que el pessebre sigui declarat patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO.

L'exposició de pessebres de Ripollet arriba a la seva 38a edició -Imatge 1-L'exposició de pessebres de Ripollet arriba a la seva 38a edició -Imatge 2-L'exposició de pessebres de Ripollet arriba a la seva 38a edició -Imatge 3-L'exposició de pessebres de Ripollet arriba a la seva 38a edició -Imatge 4-L'exposició de pessebres de Ripollet arriba a la seva 38a edició -Imatge 5-

"L'exposició marca l'inici de les festes nadalenques al municipi", comentava l'alcalde, també present, i feia referència a la mostra com una tradició molt consolidada a Ripollet.

A les portes de la seu, la secció coral de la Societat Coral "El Vallès" va interpretar quatre cançons nadalenques, cantata que s'ha anat repetint des de la primera edició de l'exposició pessebrista.

La mostra acull nou diorames sobre escenes bíbliques clàssiques obra de cinc artistes locals. Es podrà visitar fins el 14 de gener, a la seu de l'Agrupació de Pessebristes de Ripollet (carrer dels Afores, 14). Els dies festius romandrà oberta de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h, mentre que els dies feiners només estarà oberta a les tardes. També s'han instal·lat pessebres de l'Agrupació al Mercat Muncipal, la Biblioteca i la Parròquia de Sant Esteve, així com al Casino de Caldes de Montbui.

33è Concurs de Pessebres
Ja està obert el període d'inscripcions per participar en la 33a edició del Concurs Local de Pessebres que organitza l'Agrupació. Tots els interessats poden adreçar-se a la seu de l'entitat o al Centre Cultural. El Jurat visitarà els pessebres inscrits els dies 27 i 28 de desembre i l'entrega de premis tindrà lloc al Centre Parroquial, el 13 de gener, a les 12.30 h, i comptarà amb l'actuació de la Societat Coral "El Vallès".

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal