fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 12 de novembre de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
S'organitza el dispositiu electoral de les Eleccions al Parlament Català del 21D -Política- 04/12/2017

El passat dia 22 de novembre es va celebrar el Ple extraordinari convocat per tal d'efectuar el sorteig dels membres que han d'integrar les meses electorals per a les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 21 de desembre. En total, es consituïran 42 meses a 9 col·legis electorals. El sorteig es va efectuar mitjançant un programa informàtic de l'Institut Nacional d'Estadística. Entre tots els electors de Ripollet van ser triats els 126 titulars i 253 suplents que integraran les meses electorals. El cens electoral de Ripollet per a les eleccions del 21D és de 26.894 persones.

S'organitza el dispositiu electoral de les Eleccions al Parlament Català del 21D -Imatge 1-

El procés electoral va iniciar-se el passat 27 d'octubre, amb la convocatòria d'eleccions realitzada pel govern central i publicada al BOE. A continuació, van romandre exposades les llistes del cens electorals, per tal que totes les persones puguin comprovar la correcció de les seves dades i, així, no tenir cap inconvenient per exercir el dret a vot. Un cop fet el Ple extraordinari de sorteig dels membres de les meses electorals, es va notificar aquest nomenament als escollits que, en cas de no poder fer aquesta funció el dia de les eleccions, poden presentar una excusa a la Junta Electoral de Zona, fins el dia 6 de desembre. Aquesta excusa ha d'anar acompanyada dels motius que justifiquen la impossibilitat d'assistir el dia de les votacions.

Juntament amb la notificació del nomenament, s'emplaça als membres pel dia 21 de desembre, a les 8 del matí, i se'ls adjunten les instruccions per a realitzar la seva tasca el millor possible el dia de les eleccions. Quant al vot per correu, recordar que cal sol·licitar-lo a l'oficina de correus fins el dia 11 de desembre.

Durant el dia de la celebració dels comicis es faran sondejos del nombre de vots a les 14 i a les 18 hores. Tota aquesta informació serà consultable en temps real a través d'aquest web. A més de desenes d'apoderats dels partits, l'organització comptarà amb el suport d'una quarantena de treballadors municipals.

La campanya electoral es farà del 5 al 19 de desembre, començant aquesta mitjanit.

R.H.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal