fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Ripollet se suma a la conscienciació sobre la Sida -Societat- 01/12/2017

Aquest 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida. Per aquest motiu, gràcies al treball transversal de les regidories de Joventut, Polítiques LGTBI, Educació i Salut Pública, Ripollet acull un programa d'activitats per trencar estigmes i lluitar contra aquesta malaltia vírica.

Ripollet se suma a la conscienciació sobre la Sida -Imatge 1-Ripollet se suma a la conscienciació sobre la Sida -Imatge 2-Ripollet se suma a la conscienciació sobre la Sida -Imatge 3-Ripollet se suma a la conscienciació sobre la Sida -Imatge 4-Ripollet se suma a la conscienciació sobre la Sida -Imatge 5-

Aquest divendres a la tarda, a partir de les 16 h, els alumnes del cicle d'Integració Social de l'IES Lluís Companys crearan un gran llaç humà al parc del riu Ripoll. Posteriorment, ells seran els responsables, juntament els joves del Kftó del Casal de Joves, del repartiment de materials preventius i dels diferents estands informatius ubicats a la plaça Emma Maleras, la plaça del Molí, el Casal de Joves i l'Institut Lluís Companys.

Les activitats per commemorar el Dia Mundial de la Sida, però, ja es van iniciar dijous 30 de novembre. L'entitat Gais positius i personal dels Centres d'Atenció Primària van impartir dos tallers als alumnes del cicle d'Integració Social de l'IES Lluís Companys. A les 18 h, la plaça del Molí, va acollir un estand informatiu i la lectura del manifest elaborat pel Comitè 1r de Desembre, a càrrec del president de Gais Positius Joaquim Roqueta i la tècnica de l'entitat Elena Longares. A continuació, el regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, i joves del Kftí van formar un llaç humà, contra la discriminació amb VIH/SIDA, el qual va ser pintat de vermell al terra de la plaça.

D'altra banda, fins el 18 de desembre, al vestíbul del Centre Cultural, es pot visitar l'exposició "30 anys - VIH en positiu", on es fa un repàs per la història de la investigació del VIH/SIDA i es trenquen estigmes relacionats amb la malaltia.

Prova gratuïta i confidencial de VIH, sífilis i hepatitis C
En el marc del programa del Dia Mundial de la Sida, es recorda que les persones interessades poden fer-se la prova ràpida del VIH, sífilis i hepatitis C de manera anònima, gratuïta i confidencial. És amb cita prèvia via el telèfon 935 046 040 (matins) o per correu a provarapida@ripollet.cat. Aquesta iniciativa és fruit del conveni que l'Ajuntament de Ripollet va signar el passat mes de febrer amb l'associació Gais Positius.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal