fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Ripollet commemora el Dia Mundial de la Sida -Societat- 30/11/2017

Aquest 1 de desembre es celebra el Dia Mundial de la Sida. Per aquest motiu, amb el treball transversal de les regidories de Joventut, Polítiques LGTBI, Educació i Salut Pública, s'ha organitzat un seguit d'activitats a partir del dia 30 de novembre. Aquestes activitats compten amb la col·laboració de Gais Positius, el personal sanitari dels centres d'atenció primària de Ripollet i els cicles formatius de l'institut Lluís Companys.

Ripollet commemora el Dia Mundial de la Sida -Imatge 1-Ripollet commemora el Dia Mundial de la Sida -Imatge 2-

Aquest dijous, 30 de novembre, es realitzaran dues xerrades a l'institut Lluís Companys adreçades als alumnes del cicle d'Integració Social, realitzades per l'entitat Gais Positius i el personal sanitari dels centres d'atenció primària de Ripollet. En aquestes xerrades es treballarà sobre drets de les persones que viuen amb VIH, així com temes de salut sexual.

El mateix dijous, a les 17 hores, a la plaça del Molí, es farà un llaç humà amb totes les persones assistents; a continuació es procedirà a la lectura del manifest elaborat per a aquest dia, comptant amb la presència del regidor de polítiques LGTBI, Fran Sánchez, i representants de l'entitat Gais Positius. Finalment, es realitzarà un llaç vermell pintat a la plaça. Per això es comptarà amb la col·laboració dels/ les joves del Kfti del Casal de Joves així com de totes aquelles persones que vulguin col·laborar.

Del 30 de novembre al 18 de desembre també es podrà visitar l'exposició "VIH en positiu" al vestíbul del Centre Cultural.

El dia 1 de desembre, a les 16.00 h, els alumnes de cicles de l'institut Lluís Companys realitzaran un llaç commemoratiu davant del centre educatiu. A continuació, els alumnes del cicle d'Integració Social donaran informació sobre la temàtica en 4 taules informatives distribuïdes a diversos punts de la població. (Institut Lluís Companys, plaça Emma Maleras, Plaça del Molí i Casal de Joves).

Prova gratuïta i confidencial de VIH, sífilis i hepatitis C
En el marc del programa del Dia Mundial de la Sida, es recorda que les persones interessades que poden fer-se la prova ràpida del VIH, sífilis i hepatitis C de manera anònima, gratuïta i confidencial. És amb cita prèvia via el telèfon 935 046 040 (matins) o per correu a provarapida@ripollet.cat. La iniciativa és gràcies al conveni signat el passat mes de febrer per l'Ajuntament de Ripollet amb l'associació Gais Positius.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal