fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de febrer de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Es manté l'alerta d'avís preventiu per nivells de contaminació a l'àrea metropolitana de Barcelona -Medi Ambient- 23/11/2017

L'entitat Mobilitat i Transport de l'AMB manté la situació d'avís preventiu pels episodis d'alta contaminació PM10 (partícules de combustió fòssil i pols) i nitrògen que s'estan registrant des de dissabte 18 de novembre a Barcelona. Segons un informe de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generatitat, la mitjana diària dels nivells de PM10 d'ahir van ser superiors al valor de 50 μg/m3 en més d'una estació de mesurament integrada a la XVPCA. Els nivells de contaminació pel diòxid de nitrogen (NO2) han superat el valor de 160 μg/m3 de mitjana en una hora en més d'una estació de la ZPE. La previsió de la qualitat de l'aire a 24 hores indica que els nivells d'aquests dos contaminants es mantindran elevats i podria superar-se de nou el valor diari de 50 μg/m3 de PM10 i el de 160 μg/m3 horari de NO2. La previsió meteorològica a 24 hores indica que les condicions de dispersió no milloraran significativament.

Aquests tipus d'alertes s'han començat a realitzar aquest 2017, en base a l'adhesió realitzada per l'Ajuntament de Ripollet al Protocol de contaminació de l'AMB. Principalment es difondran a través xarxes socials i quan registrin major gravetat també a través de la web municipal. La darrera alerta destacada va ser la del passat mes de març.

Es manté l'alerta d'avís preventiu per nivells de contaminació a l'àrea metropolitana de Barcelona -Imatge 1-

Recomanacions:

1. Mesures de sensibilització ciutadana
· Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
· Utilitzar el transport públic.
· Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l'horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa...)
· Utilitzar el cotxe compartit
· Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc)
· En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.
· Regulació de la climatització de les llars: a l'estiu pujar la temperatura del termòstat de la llar i a l'hivern baixar-la.
· Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils, llenya, biomassa... evitant-ne purgues i arrancades. Garantir el bon funcionament dels filtres i captadors de cendres de les mateixes.

2. Mesures que poden dur a terme els municipis
· Campanyes de comunicació intensiva, amb els mitjans de comunicació local, per explicar la situació.
· Introducció de missatges informatius relatius a la situació d'avís preventiu o d'episodi ambiental a les PIV (pantalles d'informació variable).

3. Mesures per a la indústria
· No realitzar processos com arrencades i postes a punt que no siguin imprescindibles i es pugin endarrerir.


Icona Fitxer PDF - 0,73 Mb - ripollet-med-contaminacio-informe-221117.pdf 
Icona Fitxer PDF - 0,05 Mb - ripollet-serv-contaminacio-mesures-avis-preventiu-2016.PDF 
Icona Fitxer PDF - 1,83 Mb - ripollet-ser-contaminacio-protocol-0117.pdf 

noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal